5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisVeşti proaste la început de an! Ana Bogdan s-a retras de la Australian Open

Veşti proaste la început de an! Ana Bogdan s-a retras de la Australian Open

Ana Bogdan (România) ratează primul turneu de Grand Slam al sezonului, Australian Open (17 – 30 ianuarie)! Românca s-a retras din calificările competiției desfășurate la Melbourne din cauza unei accidentări. Bogdan trebuia să participe în calificări la Australian Open, dar și la un turneu pregătitor la Melbourne, în perioada 4–9 ianuarie, însă sportiva din Sinaia ratează, astfel, ambele competiții.

Ana a arătat o formă excelentă la ultimul turneu din 2021, cel de la Limoges, din seria WTA 250, în care a disputat şi finala (2-6, 5-7 cu Alison Van Uytvanck), dar s-a ales cu o problemă de sănătate care acum o împiedică să meargă în Australia. Bogdan a forțat în finală deși era accidentată, iar leziunea s-a agravat, sportiva fiind nevoită să ia o pauză mai lungă pentru recuperare.

România rămâne cu zece reprezentante la Australian Open, cinci dintre ele fiind acceptate direct pe tabloul principal: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. În calificări vor evolua Mihaela Buzărnescu, Irina Bara, Alexandra Cadanțu-Ignatik, Irina Fetecău și Gabriela Talabă-Lee, informează Prosport.

Turneul de la Australian Open era unul dintre preferatele Anei Bogdan, care a obținut la Melbourne unul dintre cele mai importante rezultate ale carierei! În anul 2018, Ana ajungea în turul 3 al Grand Slam-ului de la „Antipozi” după ce le învingea pe Kristina Mladenovic (Franța) și Yulia Putintseva (Kazahstan).

Citeşte şi: Emma Răducanu s-a retras de la turneul de la Melbourne

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS