11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep, Irina Begu și Raluca Olaru revin în echipa de Fed Cup a României

Simona Halep, Irina Begu și Raluca Olaru revin în echipa de Fed Cup a României

Cea mai bună veste a finalului de an vine din tenisul feminin românesc: Simona Halep, Irina Begu și Raluca Olaru sunt gata să revină în echipa de Fed Cup a României. Cu un nou căpitan nejucător, în persoana lui Daniel Dobre, cele trei fete de top ale tenisului românesc sunt gata să lupte din nou pentru echipa României.

Simona Halep a anunțat în urmă cu ceva timp că va face acest pas. Begu este și ea nerăbdătoare să joace din nou pentru echipa Romaniei, scrie Prosport.

„Sunt sigura că vom avea din nou o echipă puternică. Da, putem bate Polonia, următoarea noastră adversară”, a declarat Irina Begu.

Alături de cele trei nume de top, Daniel Dobre, care este și antrenorul personal al Simonei, va putea miza pe Gabriela Ruse, aflată într-o puternică ascensiune, Jacqueline Christian sau Irina Bara. Totodată, experimentata Monica Niculescu își va putea aduce și ea contribuția la bunul mers al echipei.

Sorana şi Simona, aşteptate sub tricolor

Preşedintele interimar speră ca în 2022 echipa feminină a României să beneficieze de aportul jucătoarelor Simona Halep şi Sorana Cîrstea în Billie Jean King Cup.

„În primul rând, la Fed Cup, noua competiție Billie Jean King Cup, anul viitor avem barajul cu Polonia. Şi în cazul în care vom reuşi să câştigăm, în iarnă sperăm să ajungem la turneul final. Iar atunci cred că vom putea alinia una dintre cele mai puternice echipe ale României după mulţi ani. Posibil cu Sorana Cîrstea şi Simona Halep.

Cu Simona am avut deja mici discuţii de principiu şi şi-a dat acordul. A spus că Fed Cup reprezintă una dintre priorităţile ei pentru 2022. Şi, de ce nu, cred că Fed Cup va reprezenta o nouă provocare şi pentru Sorana… Pentru că, până la urmă, vârsta avansează şi pentru ele ca pentru toată lumea, şi de ce să nu fim favoriţi la câştigarea trofeului”, a mai afirmat Cosac.

Citeşte şi: Doar două românce au obţinut titluri la simplu în 2021! Simona Halep nu e pe listă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS