19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisOpt vaccinuri vor fi recunoscute pentru a putea participa la Australian Open

Opt vaccinuri vor fi recunoscute pentru a putea participa la Australian Open

Jucătorii şi jucătoarele de tenis vor trebui obligatoriu să aibă o schemă de vaccinare efectuată cu unul din cele opt tipuri de vaccin recunoscute de autorităţi pentru a putea participa la Openul Australiei.

Conform regulamentului editat de „Therapeuthic Goods Administration” (TGA), aparţinând Ministerului Sănătăţii, doar patru vaccinuri sunt aprobate în Australia: Pfizer, AstraZeneca, Moderna şi Janssen. Dar alte patru vaccinuri au fost adăugate acestei liste pentru a putea călători şi intra pe teritoriul naţional: Sinovac, AstraZeneca (Serum Institute of India), Sinopharm China şi Bharat Biotech.

Fiecare jucător şi membru al staff-ului va trebui să fie injectat cu doza dublă de vaccin sau să beneficieze de o scutire medicală.

Jucătoarea rusă Natalia Vihlyantseva, numărul 194 WTA, a dezvăluit că nu poate călători în Australia pentru a încerca să se califice pe tabloul principal al turneului Australian Open, întrucât vaccinul Sputnik V nu este recunoscut de autorităţile locale de sănătate.

Citeşte şi: Rafael Nadal, testat pozitiv la Covid după participarea la Abu Dhabi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS