12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRafael Nadal poate rata şi Australian Open: „Nu pot garanta că particip“

Rafael Nadal poate rata şi Australian Open: „Nu pot garanta că particip“

Rafael Nadal (35 de ani, 6 ATP), a revenit pe teren săptămâna trecută, după o pauză de patru luni, într-un turneu demonstrativ desfășurat la Abu Dhabi. Câștigător a 20 de trofee de Mare Șlem, Nadal a spus că nu știe dacă va merge anul acesta în Australia. Primul turneu de Mare Slem al anului debutează pe 17 ianuarie.

„Ideea este să merg acolo şi să fac tot ce pot în Australia. Dar, sincer să fiu, nu pot garanta nimic. Trebuie să vorbesc cu echipa mea. Trebuie să văd cum reacţionează corpul meu după aceste două meciuri şi atunci va veni timpul să iau decizii. În acest moment, merg înainte zi de zi. m nevoie de timp. Situaţia este dificilă, dar accept asta. Am putut participa la două meciuri şi chiar am avut şansele mele, aşa că, dacă punem asta în perspectivă, este ceva foarte pozitiv“, a spus Rafa Nadal, citat de Gsp.

Nadal suferă, încă din adolescență, de o boală congenitală la scafoidul tarsian, o deformare osoasă la nivelul labei piciorului. În ultimele luni, ibericul a stat departe de competiții pentru a-și putea trata în liniște problema.

Din cauza accidentării, Rafael Nadal a ratat în 2021 turneele de la Wimbledon și US Open, dar și Jocurile Olimpice și Turneul Campionilor.

Citeşte şi: Emma Răducanu, personalitatea sportivă a anului în Mare Britanie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS