17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisEmma Răducanu, personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

Emma Răducanu, personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie

Emma Răducanu (19 ani, 19 WTA) a fost desemnată personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie, conform anchetei BBC.

Performanța neverosimilă reușită de Emma Răducanu la US Open continuă să îi aducă britanicei o popularitate la care nici nu se gândea la începutul anului. Britanicii au recompensat-o pe măsură, iar BBC a desemnat-o personalitatea sportivă a anului.

„Mulţumesc, este o onoare doar să fiu printre cei nominalizaţi. Sunt foarte bucuroasă de asta, am urmărit gala pentru personalitatea sportivă a anului crescând şi este o onoare să mă număr printre ultimii câştigători. Mă bucur şi pentru tenisul britanic şi că am reuşit să obţinem acest premiu… din nou! Mulţumesc tuturor fanilor şi celor care au votat, a fost un an nebun. Energia din acest an, când am jucat la Wimbledon în faţa publicului meu de acasă, a fost ceva ce nu am mai simţit până acum.

Vreau să mulţumesc şi echipei mele. Felicitări şi celorlalţi nominalizaţi, echipelor nominalizate, este un efort de echipă”, a spus Emma Răducanu, citată de Gsp.

Emma este prima jucătoare de tenis din Marea Britanie care a cucerit un trofeu major după Virgina Wade, campioană la Wimbledon în 1977.

Alte nume importante din sportul britanic au fost nominalizate în ancheta BBC: Tom Daley, campion olimpic la sărituri, înotătorul Adam Peaty, devenit campion olimpic, Raheem Sterling de la Manchester City, boxerul Tyson Fury și sportiva paralimpică Dame Sarah Storey.

US Open a făcut-o mare!

Emma Răducanu a impresionat în acest sezon prin prestațiile foarte bune care i-au adus trofeul de la US Open, primul Grand Slam al carierei pentru tânăra britanică. După ce a început anul pe locul 343 mondial, Răducanu a avut un salt uriaș, reușind să încheie anul pe poziția 19.

Venită parcă de nicăieri, Emma Răducanu a luat prin surprindere lumea tenisului mondial la turneul de la Flushing Meadows, unde a reușit să-și adjudece primul său Grand Slam. Atunci, Emma a venit din calificări, a disputat 10 meciuri și a câștigat fără să cedeze vreun set pe parcursul competiției.

Astfel, în ancheta organizată de WTA, unde jurnaliști din toată lumea au votat, Emma a fost desemnată revelația anului, pentru realizările sale.

Citeşte şi: Aproape de primul trofeu al carierei! Ana Bogdan a cedat în finala cu Van Uytvanck

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS