6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisBianca Andreescu, forfait pentru AO: „Ultimii doi ani au fost foarte dificili!“

Bianca Andreescu, forfait pentru AO: „Ultimii doi ani au fost foarte dificili!“

Jucătoarea canadiană de origine română, Bianca Andreescu, a anunţat că nu va participa la următoarea ediţie a Openului Australiei la tenis (17-30 ianuarie). Aceasta a menţionat că are nevoie de timp pentru a se reface fizic şi mental după doi ani dificili, marcaţi de Covid-19.

„Nu-mi voi începe sezonul în Australia, anul viitor, însă îmi voi oferi timp suplimentar pentru a reflecta, a mă antrena şi a fi pregătită. Ultimii doi ani au fost foarte dificili, din diverse motive. Anul acesta, în special, am petrecut mai multe săptămâni în carantină, ceea ce m-a afectat foarte mult. În plus, bunica mea a petrecut câteva săptămâni la terapie intensivă, pentru o infecţie din cauza Covid-19.

De multe ori nu mă simţeam eu însămi, mai ales când mă antrenam şi/sau disputam meciuri. Aveam impresia că duc lumea pe umerii mei. Nu puteam să mă detaşez de tot ce se petrecea în afara terenului, simţeam tristeţea şi agitaţia colectivă din jurul meu, iar asta mă apăsa. Vreau să îmi ofer timp suplimentar pentru a mă repune pe picioare, pentru a mă recupera şi a creşte plecând de la asta (indiferent cât de clişeu ar putea părea) şi să continui să mă inspir făcând voluntariat şi lucrând pentru mine, deoarece ştiu că făcând asta voi reveni mai puternică decât oricând“, a scris Bianca, pe un site de socializare.

După ce a sărit peste sezonul 2020 din cauza unei accidentări la un genunchi, fosta numărul 4 mondial a revenit pe teren în februarie, chiar la Australian Open. Două luni mai târziu, ea a ajuns în finala turneului WTA 1.000 de la Miami, fără a-şi apăra însă şansele în faţa australiencei Ashlegh Barty, liderul clasamentului WTA, din cauza unei accidentări la picior.

Citeşte şi: Lovitură financiară importantă! Ion Ţiriac a vândut turneul de la Madrid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS