14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisO mulţime de variante! La ce turnee pot participa româncele înainte de Australian Open!

O mulţime de variante! La ce turnee pot participa româncele înainte de Australian Open!

Federaţia Australiană de Tenis (Tennis Australia) a anunţat joi programul turneelor pe care le va organiza în 2022, înaintea primului Grand Slam al anului, Australian Open, care va avea loc la Melbourne între 17 şi 30 ianuarie.

Primul eveniment al anului 2022 va fi Cupa ATP, care va demara la Sydney chiar pe 1 ianuarie şi va fi dotată cu premii totale de 10 milioane de dolari.

„Nu mai e o ştire pentru nimeni că pandemia, cu închiderea frontierelor şi diferite rate de vaccinare, a pus piedici majore. Din acest motiv am aşteptat cât mai mult posibil pentru a garanta condiţii optime pentru jucători şi fani, în maximum de locuri posibile“, a declarat Craig Tiley, preşedintele Tennis Australia.

Turneul masculin pe echipe, Cupa ATP, câştigat anul trecut de Rusia, condusă de Daniil Medvedev şi Andrei Rublev, va deschide noul sezon. Competiţia va fi urmată, în a doua săptămâna a anului, de Sydney Tennis Classic, un eveniment ATP-WTA.

La Melbourne vor avea loc trei turnee, două WTA şi unul ATP, în perioada 3-9 ianuarie, înaintea Openului Australiei, pentru care toţi jucătorii vor trebui să fie vaccinaţi.

Adelaide va găzdui patru turnee, două feminine şi două masculine, consecutive, în perioada 2-15 ianuarie.

Nu mai puţin de 17 turnee, un număr record, vor avea loc în statele australiene Victoria, New South Wales şi South Australia înaintea primului turneu de Mare Slem al anului.

Citeşte şi: Tenis de masă / Szocs şi Dragoman, româncele din 16-imile Campionatului Mondial

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS