10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGarbine Muguruza, prima tenismenă din Spania care a triumfat la Turneul Campioanelor

Garbine Muguruza, prima tenismenă din Spania care a triumfat la Turneul Campioanelor

Garbine Muguruza a devenit prima jucătoare spaniolă care reuşeşte să câştige Turneul Campioanelor. Aceasta a învins-o în două seturi, 6-3, 7-5, pe estoniana Anett Kontaveit, în finala desfăşurată miercuri, la Guadalajara (Mexic).

Muguruza, în vârstă de 28 ani, dublă campioană de Grand Slam (Roland Garros 2016 şi Wimbledon 2017), şi-a trecut în palmares cu această ocazie al 10-lea titlu din cariera sa.

Muguruza a jucat fără greșeală în finală, în timp ce Kontaveit nu a putut depăși blocajul mental după ce pierduse contra ibericei și în faza grupelor! Garbine, care a servit doi ași și nu a făcut nicio dublă greșeală, s-a impus și de această dată, scor 6-3, 7-5 după o oră și 39 de minute de joc. Anett a comis nu mai puțin de șase greșeli neforțate și a reușit trei ași în finala de la Turneul Campioanelor.

Garbine Muguruza pleacă acasă cu un jackpot de 1,5 milioane de dolari, în timp ce Anett Kontaveit se consolează cu un cec în valoare de peste 500.000 de dolari după finala de la Guadalajara.

Reprezentanta Spaniei, care a ocupat fotoliul de lider al clasamentului mondial în septembrie 2017, va încheia anul 2021 pe locul 3 în lume, după trei sezoane în care a stat departe de Top 10. Ea este devansată de australianca Ashleigh Barty (1), care nu a participat la Turneul Campioanelor, şi de belarusa Arina Sabalenka (2), eliminată în faza grupelor.

Muguruza: „Mi-am dovedit că pot fi cea mai bună“

La cea de-a patra sa participare la Turneul Campioanelor, Muguruza a disputat prima sa finală, reuşind să depăşească performanţa realizată în urmă cu 28 de ani de compatrioata sa Arantxa Sanchez.

„Sunt foarte fericită şi uşurată, pentru că nu am început prea bine turneul, dar am reuşit apoi să joc mai bine. Mi-am dovedit mine însămi că pot fi cea mai bună. Înseamnă foarte mult pentru mine să câştig un turneu atât de mare aici, în America Latină. Este pur şi simplu perfect”, a declarat Muguruza.

Anul trecut, competiţia de final de sezon din circuitul WTA nu s-a putut disputa, din cauza pandemiei de coronavirus, iar în acest sezon a fost mutată la Guadalajara, din acelaşi motiv.

Citeşte şi: Startu-i bun! Mihaela Buzărnescu, victorie şi calificare în optimi la Petange (Luxemburg)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS