8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep a spulberat-o pe Potapova în primul tur de la Moscova

Simona Halep a spulberat-o pe Potapova în primul tur de la Moscova

Simona Halep (România, 19 WTA) a trecut relativ lejer de Anastasia Potapova (Rusia, 68 WTA), scor 6-1, 6-4 în primul tur al turneului WTA 500 de la Moscova (Rusia). Astfel, Halep merge în optimile de finală ale turneului din Rusia după un joc aproape perfect, încheiat după o oră şi jumătate.

Simona Halep, care a câştigat titlul la Moscova în 2013, s-a impus după un meci disputat, în care Potapova (20 ani, 68 WTA) a greşit mult (7 duble greşeli). Halep şi-a adjudecat primul set cu un sec 6-1, însă diferenţa de pe teren nu a fost aşa de mare. Românca a început bine şi setul secund, a condus cu 3-1, dar a pierdut trei ghemuri la rând (3-4). Halep a profitat de noi câteva erori ale adversarei şi a făcut un nou break la 4-4, câştigând cu 6-4, după ce a salvat trei mingi de break în ultimul ghem.

Halep a câştigat şi primul său duel direct cu Potapova, la începutul anului acesta, la Melbourne (Gippsland Tropphy), cu 6-4, 6-4, în turul secund.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 8.200 de dolari şi 55 de puncte WTA, iar în optimi va întâlni o altă rusoaică, Veronika Kudermetova sau Oksana Selehmeteva.

„E greu să mă gândesc la titlu“

Simona a avut o primă reacție uimitoare după calificarea în optimile de finală. Întrebată dacă se vede printre favoritele la câștigarea turneului de la Moscova, la care a mai triumfat în anul 2013, după 7-6, 6-2 în finala cu Samantha Stosur, Simona a spus că nu are mari speranțe că va repeta performanța reușită în urmă cu 8 ani. 

„A fost un meci greu, am mai jucat amândouă în Australia și a fost strâns și atunci! Chiar dacă m-am impus lejer în primul set, ea a jucat solid și nu mi-a fost ușor.

Serviciul m-a ajutat foarte mult astăzi! Dar e greu să mă gândesc la titlu, pentru că vin după accidentare. Îmi propun să câștig cât mai multe meciuri și să rămân cât mai mult la Moscova. Am amintiri frumoase de aici, având în vedere că am cucerit titlul în 2013″, a declarat Simona.

Citește și: Maria Ceplinschi va concura în finalele de la individual compus şi sol la Mondiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS