11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu, pe cai mari la Tenerife! Victorie cu Kostyuk şi calificare în optimi

Irina Begu, pe cai mari la Tenerife! Victorie cu Kostyuk şi calificare în optimi

Irina Begu s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Tenerife (Spania), dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, după ce a întrecut-o pe ucraineanca Marta Kostyuk cu un simetric 6-4, 6-4. Begu (31 ani, 56 WTA) a câştigat după aproape două ore de joc (1 h 57 min) disputa cu Kostiuk (19 ani, 53 WTA).

Meciul a fost unul cu erori de ambele părţi, iar Kostyuk a încheiat cu 6 duble greşeli. Irina Begu o mai învinsese pe Kostyuk şi anul trecut, în primul tur la Cairo (ITF), cu 2-6, 6-1, 7-5.

Românca şi-a asigurat un cec de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe americanca Alison Riske (cap de serie numărul opt) sau pe croata Donna Vekic.

La dublu, Andreea Mitu şi germanca Vivian Heisen s-au calificat în sferturi, după 6-1, 6-3 în faţa cuplului Ingrid Neel (SUA)/Alicja Rosolska (Polonia), în 68 de minute.

Prin acest succes, Mitu şi Heisen şi-au asigurat un cec de 2.300 de dolari şi 60 de puncte WTA la dublu. Următoarele adversare vor fi câştigătoarele meciului care opune perechile Katarzyna Piter (Polonia)/Renata Voracova (Cehia) şi Ulrikke Eikeri (Norvegia)/Ellen Perez (Australia), favoritele numărul patru.

Citeşte şi: Tenis de masă / Fetele de la CSU Craiova au făcut primul pas spre promovarea în Divizia A

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS