19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisEmma Răducanu scrie istorie la US Open! Va juca în finală cu o altă puştoaică „minune“

Emma Răducanu scrie istorie la US Open! Va juca în finală cu o altă puştoaică „minune“

Emma Răducanu (18 ani) e de neoprit la US Open 2021: britanica de origine română s-a calificat en fanfare în finala Grand Slam-ului american, după 6-1, 6-4 cu Maria Sakkari (Grecia, 26 de ani)! Emma se va lupta pentru titlu cu o altă adolescentă minune, Leylah Fernandez (Canada, 19 ani).

Britanica născută din tată român și mamă chinezoaică a devenit prima jucătoare din istorie care dispută o finală de Grand Slam după ce a trecut prin calificări. Performanța obținută de Emma este cu atât mai uimitoare cu cât adolescenta britanică nu a cedat niciun set pe toată durata turneului! În semifinale, Răducanu și-a „distrus” adversara mai bine clasată cu 132 de locuri decât ea, pe Maria Sakkari.

Leylah Fernandez, a altă revelaţie

În calea spre trofeu îi mai stă doar Leylah Fernandez (73 WTA), cea care a reușit însă mai multe surprize incredibile pe tabloul principal! Leylah a trecut în penultimul act de Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA), a doua favorită a turneului, cu scorul de 7-6(3), 4-6, 6-4! Fernandez le-a mai învins pe traseu și pe Naomi Osaka (Japonia, 3 WTA) în turul 3, scor 5-7, 7-6(2), și Elina Svitolina (Ucraina, 5 WTA) în sferturi, cu 6-3, 3-6, 7-6(5).

De menţionat că Emma Răducanu şi Leylah Fernandez nu s-au înfruntat niciodată în circuitul profesionist, singurul lor duel anterior având loc la nivel de junioare, la ediţia 2018 a turneului de la Wimbledon, unde britanica s-a impus cu 6-2, 6-4 în turul secund

Atât Emma Răducanu, cât și Leylah Fernandez au dat lovitura la US Open, asigurându-și câte un premiu de 1,25 milioane de dolari după calificarea în finală! Campioana va câștiga un jackpot uriaș în valoare de 2,5 milioane de dolari.

De asemenea, cele două au realizat salturi impresionante în clasamentul live al WTA: Emma a ajuns pe locul 32 mondial, iar Leylah a urcat până pe poziția 27 WTA.

Citeşte şi: Jaqueline Cristian şi Irina Bara, calificate în optimi la Karlsruhe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS