9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisLeylah Fernandez a uluit America! Canadianca a învins-o şi pe Svitolina

Leylah Fernandez a uluit America! Canadianca a învins-o şi pe Svitolina

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina, care a eliminat-o pe românca Simona Halep în optimile de finală ale US Open, a ratat calificarea în semifinalele ultimului turneu de Mare Slem al anului. Aceasta a fost învinsă în trei seturi, scor 6-3, 3-6, 7-6 (7/5), de canadianca Leylah Fernandez, jucătoarea de doar 19 ani care impresionează în America.

La 19 ani, Fernandez a devenit cea mai tânără semifinalistă de la US Open, după rusoaica Maria Şarapova, în 2005. Britanica Emma Răducanu (18 ani), venită din calificări, va avea ocazia să doboare acest record miercuri, dacă va reuşi să o elimine pe elveţianca Belinda Bencic, campioana olimpică en titre.

Leylah Fernandez este a treia jucătoare canadiană care accede în penultimul act la Flushing Meadows, după Carling Bassett-Seguso (1984) şi Bianca Andreescu, care a cucerit trofeul în 2019.

Reprezentanta Canadei se va lupta pentru un loc în marea finală cu belarusa Arina Sabalenka, favorita numărul 2, care a dispus cu 6-1, 6-4 de cehoaica Barbora Krejicikova, campioana en titre de la Roland Garros.

Auger-Aliassime, în premieră într-o semifinală de Grand Slam

Pe tabloul masculin, Felix Auger-Aliassime (21 ani) s-a calificat în premieră în penultimul act al unui turneu de Mare Slem, în urma abandonului spaniolului Carlos Alcaraz. Reprezentantul Canadei conducea cu 6-3, 3-1 în momentul în care Alcaraz (18 ani) s-a retras de pe teren, acuzând o accidentare la aductorul drept, după cum a dezvăluit chiar jucătorul iberic în cursul conferinţei de presă pe care a susţinut-o ulterior.

Felix Auger-Aliassime este primul canadian care atinge semifinalele US Open în 140 de ani de existenţă a acestei competiţii şi, totodată, cel mai tânăr tenisman care accede în careul de aşi de la Flushing Meadows, după argentinianul Juan Martin del Potro, care a cucerit trofeul în 2009.

El se va lupta pentru un loc în finală cu rusul Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, care l-a învins cu 6 -3, 6-0, 4-6, 7-5 pe olandezul Botic van de Zandschulp.

Acesta este al treilea an consecutiv în care Medvedev accede în semifinale la US Open. În 2019, el s-a înclinat greu în finală în faţa spaniolului Rafael Nadal, în timp ce anul trecut austriacul Dominic Thiem a fost cel care l-a învins pe rus în penultimul act.

Citeşte şi: Tecău şi Krawietz, punct final la US Open. Eşec în sferturile de finală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS