22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNu te pui cu Nole! Djokovic, campion pentru a treia oară consecutiv la Wimbledon

Nu te pui cu Nole! Djokovic, campion pentru a treia oară consecutiv la Wimbledon

Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP) l-a învins pe Matteo Berrettini (Italia, 9 ATP), scor 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-3 în finala turneului de la Wimbledon și astfel a egalat recordul de 20 de titluri de Grand Slam deținut de rivalii săi, Roger Federer și Rafael Nadal. De asemenea, Novak și-a trecut în palmares al 6-lea titlu la Wimbledon, al treilea consecutiv.

Totodată, Nole a ajuns la trei turnee de Grand Slam câștigate la rând și va avea șansa să facă „Marele Slem“ și să-și adjudece toate cele patru trofee majore ale sezonului, dacă va triumfa și la US Open! Doar australianul Rod Laver, în sezonul 1969, a mai reușit o astfel de performanță în Era Open! Oricum, Djokovic este cel mai bun jucător din lume în acest moment, iar sârbul a fost imperial și în finala de la Wimbledon 2021.

Trebuie să menționăm că actualul număr unu mondial a obţinut a 967-a sa victorie în 1.162 de meciuri disputate pe parcursul carierei sale, trecându-şi în palmares al 85-lea titlu în circuitul profesionist. Mai mult de atât, după victoria de la Roland Garros, de luna trecută, „Nole” a devenit singurul tenisman din era Open care a câştigat de cel puţin două ori cele patru turnee de Grand Slam (9 victorii la Australian Open, 6 la Wimbledon, 3 la US Open şi 2 la Roland Garros).

Sârbul este în cartea recordurilor

Djokovic, în vârstă de 34 ani, este deţinătorul recordului de săptămâni petrecute în fotoliul de lider al clasamentului ATP (328 până în prezent). După victoria sa de vineri, din semifinale, împotriva canadianului Denis Shapovalov, sârbul a devenit jucătorul cu cel mai mare procentaj de victorii în era Open (83,20%), depăşindu-l pe spaniolul Rafael Nadal (83,16%).

Statistica impresionantănu se oprește aici! Djokovic este, totodată, singurul jucător din istorie care s-a impus de patru ori consecutiv în Turneul Campionilor (între 2012 şi 2015) şi tenismanul cu cel mai mare număr de victorii consecutive în era Open în Marele Slem (30), serie reuşită între ediţiile 2015 şi 2016 de la Wimbledon.

Novak Djokovic rămâne, totodată, în cursa pentru „Golden Slam”, dacă va cuceri şi medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pe lângă cele patru turnee de Grand Slam din acest an. Singura jucătoare din istoria tenisului care a mai reuşit această performanţă a fost germanca Steffi Graf, în 1988.

Citește și: Pentru Ruse începe o nouă eră! Campioană la Hamburg şi primul titlu WTA din carieră

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS