22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRuse, reveniri spectaculoase cu Teichmann şi calificare în optimi la Hamburg

Ruse, reveniri spectaculoase cu Teichmann şi calificare în optimi la Hamburg

Elena Gabriela Ruse s-a calificat spectaculos în optimile de finală ale turneului WTA de la Hamburg, dotat cu premii totale de 189.708 euro, după ce a învins-o pe elveţianca Jil Teichmann, a şasea favorită, cu 7-5, 7-6 (1). Ruse (23 ani, 198 WTA), venită din calificări, a obţinut victoria după două ore şi 13 minute, având reveniri în ambele seturi.

În primul set, Teichmann (23 ani, 55 WTA) a condus cu 3-0, Ruse a egalat, 3-3, după care elveţianca a făcut 5-3. Au urmat mai multe momente fabuloase ale sportivei noastre, care a reuşit patru ghemuri la rând, câştigând setul cu 7-5.

În actul secund, Ruse a luat primul ghem, dar Teichmann s-a desprins la 4-1. Apoi, elveţianca a condus cu 5-2, a ratat o minge de set la 5-3, după care românca a egalat, 5-5. Teichmann a făcut un nou break (6-5), dar nu a reuşit să îşi adjudece setul, care a ajuns în tiebreak, unde Ruse s-a impus categoric, cu 7-1.

Ruse a încheiat cu 5 duble greşeli, în timp ce Teichmann a avut 8.

Gabriela Ruse şi-a asigurat un cec de 3.556 de euro şi 48 de puncte WTA. Următoarea sa adversară va fi germanca Anna Zaja sau bulgăroaica Viktoria Tomova. 

Citeşte şi: „Uraganul“ Mihaela Buzărnescu! Sportiva noastră s-a calificat la pas în sferturi la Bastad

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS