22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu, debut promițător la Wimbledon! Calificare muncită în turul doi

Irina Begu, debut promițător la Wimbledon! Calificare muncită în turul doi

Irina Begu este prima jucătoare din România care a acces în turul al doilea de la Wimbledon. Sportiva noastră a făcut un meci foarte bun cu americanca Katie Volynets, pe care a învins-o la mare luptă, în două seturi, scor 6-4, 7-5. Meciul a durat o oră și 39 de minute.

În primul act am avut parte de cinci break-uri. Volynets s-a distanțat la scorul de 2-1, după care au urmat foarte multe erori de ambele părți pe propriul serviciu. S-a mers din break în break până la 4-3, moment în care Irina Begu a forțat, a luat trei game-uri consecutive și a închis actul cu 6-4.

Setul al doilea a fost cu adevărat unul incredibil. Volynets s-a remontat după pierderea primului act și a luat game după game până la 4-0. Din acel moment s-a întâmplat ceva cu jocul americancei, aceasta nemaireușind să o păcălească în niciun fel pe Irina. Jucătoarea noastră a izbutit să ia nu mai puțin de cinci game-uri consecutive, a trecut în avantaj și a servit pentru meci. Mai mult de atât, Begu a condus cu 40-15 și a avut două mingi de meci, dar Volynets a întors incredibil și a revenit în meci. S-a făcut 5-5, dar a urmat un nou game impecabil al româncei pe serviciul advers, iar scorul devenise, din nou, în favoarea Irinei (6-5). Se pare că acesta a fost punctul culminant al meciului, pentru că jucătoarea noastră nu a mai ezitat cu serviciul și s-a impus cu 7-5.

În turul următor, Irina Begu se va duela cu învingătoarea meciului Gracheva (Rusia) – Martic (Croația).

Citește și: Greu cu Sabalenka! Monica Niculescu a părăsit cu capul sus turneul de la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS