22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTecău continuă aventura la Roland Garros! Va juca în sferturi în proba de dublu

Tecău continuă aventura la Roland Garros! Va juca în sferturi în proba de dublu

Horia Tecău se pare că este mai motivat ca niciodată la acest Roland Garros. Și, pe lângă prestigiosul trofeu, mai este în joc și o a doua miză extrem de importantă, și anume calificarea la Olimpiadă. Dar, până atunci, fiecare victorie aduce un plus de încredere, iar cea obținută în această după masă, în fața renumiților Murray și Soares, este de lăudat! Cuplul româno-german Horia Tecău/Kevin Krawietz va juca în sferturile de finală ale probei masculine de dublu după 6-3, 3-6, 6-3 în fața perechii englezo-braziliene.

Tecău şi Krawietz, capi de serie numărul nouă, au obţinut victoria în faţa favoriţilor numărul şapte după o oră şi 37 de minute. Jamie Murray şi Bruno Soares au atins semifinalele la Australian Open anul acesta.

Un break a făcut diferenţa în fiecare set. În primul act, Tecău şi partenerul său au câştigat contra serviciului la 2-1 şi s-au desprins la 4-1, impunându-se într-un final cu 6-3. În setul al doilea, Murray şi Soares au făcut break la 4-3, câştigând cu 6-3. În decisiv, Tecău şi Krawietz au făcut break în ghemul al doilea, începând setul cu 3-0, după care au păstrat ecartul şi au câştigat cu 6-3.

Învingătorii au reuşit 8 aşi, dar au făcut şi 7 duble greşeli, faţă de 4 ale adversarilor. 

Tecău şi Krawietz şi-au asigurat un cec de 49.853 de euro şi 360 de puncte ATP al dublu.

Înfrângere în ultimul meci direct

În sferturi, perechea româno-germană va juca împotriva columbienilor Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, care au trecut în optimi de australienii Max Purcell/Luke Saville cu 6-4, 6-3. Reamintim că pe 25 aprilie, Horia Tecău şi Kevin Krawietz au fost învinşi de Cabal şi Farah, cu 6-4, 6-2, în finala turneului de la Barcelona.

Cel mai bun rezultat al lui Tecău la Roland Garros a fost sfertul de finală din 2015, în timp ce Krawietz are două titluri consecutive, în 2019 şi 2020, alături de conaţionalul Andreas Mies.

Citește și: Formă excelentă la Paris! Begu și Podoroska au ajuns în optimi la dublu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS