13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisBianca Andreescu a părăsit Roland Garros-ul după un meci aproape interminabil

Bianca Andreescu a părăsit Roland Garros-ul după un meci aproape interminabil

Bianca Andreescu (Canada, 7 WTA) este cea mai importantă favorită eliminată în turul I la Roland Garros 2021, după un meci incredibil. Canadianca de origine română a pierdut contra Tamarei Zidansek (Slovenia, 85 WTA), scor 7-6(1), 6-7(2), 7-9, după trei ore și 20 de minute. Zidansek nu se mai calificase niciodată în turul secund al Grand Slam-ului parizian.

După două seturi încheiate la tie-break, primul adjudecat de Bianca și al doilea câștigat de Tamara, a urmat un act decisiv dramatic! La Roland Garros se joacă fără tie-break în setul decisiv, iar cele două au mers umăr la umăr până la scorul de 7-7, când Zidansek s-a descătușat.

Andreescu putea închide partida la scorul de 5-4, a servit pentru calificarea în turul secund, dar nu a profitat și a fost pedepsită de slovenă.

Buzărnescu a debutat cu dreptul

Românca Mihaela Buzărnescu s-a calificat în runda a doua a turneului, după ce a învins-o pe olandeza Arantxa Rus cu 7-5, 7-5, luni, la Paris. Buzărnescu (33 ani, 174 WTA) a obţinut victoria într-o oră şi 43 de minute.

Rus (30 ani, 83 WTA) a început bine şi a condus cu 3-0 şi 5-2, ratând şi două mingi de set la 5-3, dar Buzărnescu a continuat revenirea şi s-a impus cu 7-5, după patru ghemuri la rând.

În actul secund, Buzărnescu a început cu break, dar apoi Rus a întors scorul şi a avut 2-1, dar românca a reuşit o nouă serie formidabilă de patru ghemuri şi a condus cu 5-2. Mihaela Buzărnescu nu a reuşit să fructifice avantajul şi a fost egalată, 5-5, dar a găsit resurse să încheie conturile cu 7-5.

Mihaela Buzărnescu a obţinut a treia sa victorie în faţa olandezei, după două succese în 2017, în primul tur al calificărilor la Wimbledon, cu 2-6, 7-6 (9), 6-2, iar apoi cu 6-4, 6-1 în optimi la Versmold (Germania).

Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA, iar în turul al doilea o va întâlni pe Serena Williams.

Citeşte şi: Ce veste! Ana Bogdan, în turul al 3-lea la Roland Garros după ce Osaka s-a retras!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS