21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisVor fi spectatori la Roland Garros! Câţi fani vor intra pe arenele din Hexagon

Vor fi spectatori la Roland Garros! Câţi fani vor intra pe arenele din Hexagon

Turneul de la Roland-Garros se va disputa cu spectatori, într-o cotă de 35 la sută din capacitatea arenelor, dar nu mai mult de 1.000 de persoane pe un stadion. Anunţul a fost confirmat duminică seară de ministrul Educaţiei şi Sporturilor din Franţa, Jean-Michel Blanquer.

Demnitarul nu a precizat totuşi dacă această cotă se va schimba, în special pentru finale, începând cu 9 iunie. De la acea dată, pe stadioanele din Franţa se va trece la o cotă de 65 la sută, cu un plafon de 5.000 de persoane.

O întrebare pentru Roland Garros era dacă meciurile din sesiunile de seară se vor juca fără spectatori din cauza interzicerii ieşirilor pe timp de noapte.

„Suntem capabili să instituim un sistem justificativ (n.r. – pentru spectatori), acesta este unul dintre lucrurile care se discută cu organizatorii”, a spus el.

Jean-Michel Blanquer nu a exclus schimbarea acestor reguli, în funcţie de evoluţia crizei sanitare. De asemenea, el a lăudat avantajele unui „permis de sănătate” (test negativ sau certificat de vaccinare). Prezentarea acestuia poate fi condiţia pentru a putea intra pe stadioane.

Pe măsură ce se apropie Jocurile Olimpice, ministrul a confirmat că sportivii de nivel înalt pot fi vaccinaţi în mod voluntar.

Meciurile de pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros se vor desfăşura între 30 mai şi 13 iunie, o săptămână mai târziu decât era prevăzut. Patru jucătoare din România au fost direct acceptate pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului. Acestea sunt Simona Halep, locul 3 WTA, Patricia Ţig, Sorana Cîrstea şi Irina Begu.

Citeşte şi: Nu a rezistat prea mult. Raluca Olaru a părăsit Madridul încă din optimi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS