7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMihaela Buzărnescu, start în forţă la Guadalajara! Victorii şi la simplu şi la dublu

Mihaela Buzărnescu, start în forţă la Guadalajara! Victorii şi la simplu şi la dublu

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu a avut parte de un debut fulminant la turneul WTA de la Guadalajara (Mexic), dotat cu premii totale de 235.238 dolari, cu două victorii într-o singură zi, la simplu şi dublu.

Buzărnescu (32 ani, 136 WTA) a trecut în primul tur la simplu de Coco Vandeweghe (SUA), cu 7-6 (4), 6-7 (5), 6-2, după aproape trei ore de joc (2 h 59 min).

Românca a început în forţă şi a condus cu 4-0 în primul set, dar apoi a pierdut cinci ghemuri la rând. A reuşit să salveze două mingi de set şi a dus disputa în tiebreak, unde a reuşit să se impună cu 7-4, în urma unui debut bun (3-0, 4-1, 6-2).

În actul secund, americanca s-a desprins rapid la 4-1, dar Buzărnescu a luptat şi a revenit în joc, preluând conducerea cu 6-5. În tiebreak, Vandeweghe (228 WTA) a înclinat balanţa în favoarea sa şi s-a impus cu 7-5, câştigând ultimele două puncte.

Buzărnescu a dominat setul decisiv, în care a avut 4-0 şi a încheiat cu 6-2.

Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 3.675 dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe cehoaica Marie Bouzkova, a doua favorită.

Fără probleme la dublu

La dublu, Buzărnescu şi Anna-Lena Friedsam s-au impus cu 6-4, 6-2 în faţa cuplului Ana Blinkova (Rusia)/Kristina Kucova (Slovacia). Favoritele numărul patru au obţinut victoria într-o oră şi 13 minute.

Pentru acest succes, perechea Buzărnescu/Friedsam şi-a asigurat un cec de 2.300 dolari şi 60 de puncte WTA la dublu. Următoarele adversare vor fi învingătoarele din meciul Aliona Bolsova (Spania)/Danka Kovinic (Muntenegru) – Eri Hozumi/Miyu Kato (Japonia).

Citeşte şi: Sorana Cîrstea merge perfect la Dubai. Victorie frumoasă cu Tsurenko, în primul tur

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS