8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTecău şi Krawietz, fără şanse prea mari în finala de la Rotterdam

Tecău şi Krawietz, fără şanse prea mari în finala de la Rotterdam

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi germanul Kevin Krawietz a fost învinsă de cuplul croat Nikola Mektic/Mate Pavic cu 7-6 (9-7), 6-2, duminică, în finala probei de dublu a turneului ATP de la Rotterdam, dotat cu premii totale de 980.580 euro. Favoriţii numărul doi s-au impus după o oră şi 18 minute de joc.

În finala de la Rotterdam, Tecău şi Krawietz au condus în primul set cu 4-2, dar adversarii au reuşit să revină şi să egaleze (4-4), iar apoi s-a ajuns în tiebreak, unde cuplul româno-german a avut o minge de set, pe care nu a fructificat-o.

În actul secund, Mektic şi Pavic au făcut un break la 3-2 în favoarea lor, au servit mai bine şi au încheiat setul contra serviciului.

Tecău şi Krawietz au reuşit o performanţă remarcabilă la primul lor turneu ca parteneri, după ce românul a încheiat anul trecut o colaborare de şapte ani cu olandezul Jean-Julien Rojer, iar la începutul anului a făcut pereche cu brazilianul Marcelo Melo.

Tecău şi Krawietz vor primi pentru participare un cec de 22.500 euro şi 300 de puncte ATP la dublu.

Acesta este al treilea titlu în 2021 pentru croaţi, după cele de la Antalya Open şi Murray River Open (Melbourne). Mektic şi Pavic au şi o semifinală la Australian Open.

Tecău a câştigat în 2015 titlul în proba de dublu la Rotterdam alături de olandezul Jean-Julien Rojer, iar în 2014 şi 2019 cei doi au fost finalişti. Tecău a mai disputat o finală la Rotterdam, alături de suedezul Robert Lindstedt (2012).

Horia Tecău are în palmares 37 de titluri şi a mai jucat 22 de finale (inclusiv cea de duminică). 

Citeşte şi: Begu şi Bogdan, victorii în calificări la Dubai! Patru românce pe tabloul principal!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS