8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep a rămas pe podiumul WTA. Vezi situaţia celorlalte românce!

Simona Halep a rămas pe podiumul WTA. Vezi situaţia celorlalte românce!

Asociația Tenisului Feminin (WTA) a dat publicității noul clasament, luni, 1 martie, iar Simona Halep se menține pe locul 3 mondial! România are în continuare cinci reprezentante în Top 100 WTA.

Simona Halep rămâne pe 3 WTA, loc pe care se afla și săptămâna trecută! Românca a început sezonul pe poziția secundă în ierarhia mondială, dar a fost întrecută de Naomi Osaka, după ce nipona a triumfat la Australian Open, pe 20 februarie.

Ashleigh Barty (Australia) este în continuare liderul clasamentului WTA, conducând cu un avans confortabil. Barty are 9.186 de puncte, Osaka – 7.835 de puncte, iar Halep are 7.255 de puncte. În Top 100 WTA se mai regăsesc alte patru românce.

Locurile ocupate de reprezentantele României în Top 100 WTA sunt: Simona Halep (3 WTA), Patricia Țig (61 WTA), Sorana Cîrstea (67 WTA), Irina Begu (72 WTA) și Ana Bogdan (100 WTA). Sportivele noastre din elita tenisului au staționat în clasament, cu excepția Patriciei Țig, care a coborât o poziție.

Vești proaste au mai primit Irina Bara (128 WTA) și Mihaela Buzărnescu (135 WTA), care au pierdut la rândul lor câte o poziție în noul clasament! Apoi, în ierarhia mondială le mai regăsim pe Monica Niculescu (147 WTA), Jaqueline Cristian (160 WTA), Elena Ruse (164 WTA) și Laura Paar (197 WTA).

Simona Halep se află de peste 7 ani în Top 10 WTA, fiind cea mai consistentă jucătoare din circuit! Românca a fost lider mondial în sezoanele 2017 și 2018, iar în prezent se află pe locul 3 WTA. Constănțeanca urmează să își apere titlul la turneul WTA 1000 de la Dubai, în perioada 7 – 13 martie.

Luni „aglomerate“ pentru „Simo“

Simona Halep și-a stabilit programul pentru următoarele trei luni, după ce a decis să nu ia startul la Doha. Reprezentanta noastră ar fi fost cap de serie numărul 2 la turneul la care vor mai participa alte șapte jucătoare din Top 10 WTA: Barty, Svitolina, Pliskova, Sabalenka, Kvitova, Andreescu și Bertens. 

Fostul lider mondial va reveni pe teren pe 7 martie, urmând să participe la turneul din Dubai. Apoi, Simona Halep va reveni în România, pentru a face rapelul împotriva COVID-19. 

Cu siguranță, Simona Halep abia așteaptă competițiile pe zgură, primul turneu pe această suprafață la care va participa fiind cel din Germania, de la Stuttgart. În urmă cu doi ani, Halep a făcut deplasarea în Germania, dar s-a retras în cele din urmă, după ce a acuzat probleme la șold.

Apoi, pentru ultima campioană de la Wimbledon urmează turneele de la Madrid și Roma, acolo unde s-a simțit de multe ori foarte bine, iar la finalul lunii mai urmează cea mai importante provocare: Grand Slam-ul de la Roland Garros.

Citeşte şi: Bianca Andreescu va sta încă o lună departe de terenul de tenis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS