10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisOsaka a triumfat în Australia, Simona Halep a coborât un loc în clasamentul WTA

Osaka a triumfat în Australia, Simona Halep a coborât un loc în clasamentul WTA

Triumful japonezei de la „Antipozi“ nu i-a picat deloc bine Simonei Halep, care se vede, astfel, devansată în clasamentul WTA.

Simona a rămas cu 7.255 de puncte după ce s-a oprit în sferturi la Australian Open, în timp ce Naomi Osaka a acumulat 7.835 de puncte. Românca ocupa de mai bine de un an locul 2 mondial, iar în Top 10 WTA se află de peste 7 ani.

Naomi Osaka, cea care a început turneul pe locul 3, urcă o poziție, neputând să o întreacă și pe Ashleigh Barty. Australianca se află în continuare în fotoliul de lider mondial, având 9.186 de puncte. Halep coboară pe locul 3, iar în Top 5 se mai găsesc Sofia Kenin (SUA, 5.760 de puncte) și Elina Svitolina (Ucraina, 5.370 de puncte).

Simona Halep poate acumula din nou puncte în clasament peste două săptămâni, atunci când constănțeanca revine în competiții! Simona Halep s-a înscris la tuneul de categorie WTA 500 de la Doha (Qatar), în perioada 1 – 6 martie 2021.

Halep va face un tur de forță și va juca la două turnee în zona arabă! După competiția WTA 500 de la Doha, la care va fi cap de serie numărul 2, constănțeanca își va apăra titlul la turneul WTA 1000 de la Dubai, în perioada 7 – 13 martie.

Citește și: Parcurs impecabil, victorie logică. Osaka, din nou campioană la Australian Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS