16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep: "Am făcut un joc bun, nu sunt aşa dezamăgită". Serena, încântată de ea

Simona Halep: „Am făcut un joc bun, nu sunt aşa dezamăgită”. Serena, încântată de ea

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că a făcut un joc bun contra americancei Serena Williams, în sferturile turneului Australian Open. Ea nu este aşa dezamăgită că a pierdut, scor 3-6, 3-6.

„Am făcut un joc bun, nu sunt aşa dezamăgită de mine. Probabil am simţit presiunea după trei, patru luni fără un meci oficial şi nu ştiam la ce să mă aştept aici. Probabil am simţit mai mult tensiunea, nu am ştiut cum să o gestionez. Cred că m-am plâns cam mult. Însă, din punct de vedere al tenisului, cred că am făcut o treabă bună. Am muncit mult în presezon şi aici am putut vedea cât de mult am crescut la anumite lucruri. Aşa că sunt optimistă şi am încredere. Totuşi, trebuie să muncesc să revin într-o formă bună din punct de vedere mental”, a declarat Halep, citată de Agerpres.

„Sentimentul meu după acest meci este că nu am fost aşa departe, dar ea a fost mai puternică în momentele importante. Am avut 3-1 în setul al doilea, iar serviciul nu m-a ajutat prea mult. Accept că m-a învins, dar dacă aş fi fost un pic mai puternică la serviciu, aş fi avut o şansă mai bună”, a mai spus Simona.

Serena Williams: „A fost cel mai bun meci jucat de mine în turneu”

La rândul său, Serena Williams (39 ani, 11 WTA) a declarat că meciul jucat contra Simonei Halep a fost cel mai bun al său la ediţia din acest an a turneului de la Melbourne.

„Cu siguranţă cred că a fost cel mai bun meci pe care l-am jucat la acest turneu. Întâlneam numărul doi mondial şi ştiam că trebuie să joc mai bine şi am făcut asta. Am urmărit-o şi sunt sigură că şi ea m-a urmărit pe mine. Simţeam că trebuie să fac un joc bun azi, mai ales după ultimul meci contra Simonei”, a precizat Serena, învinsă de Halep cu 6-2, 6-2, în finala de la Wimbledon, în 2019. „Deci a fost foarte important să încerc să joc bine azi. … Ştiam că nu pot juca mai slab decât atunci”, a adăugat americanca.

„Simt că este o şansă foarte mare pentru mine să joc la cel mai înalt nivel al meu. Este primul Grand Slam al anului. Am avut o pauză incredibil de lungă şi de dificilă şi mă bucură fiecare victorie pe care o obţin”, a subliniat Williams.

A fost pusă pe glume

Serena a dat o replică memorabilă la întrebarea când a fost ultima oară când a simţit că domină raliurile într-un meci, aşa cum a făcut-o marţi: „Cred că vara anului 1926 a fost ultima dată când am simţit asta. Dar sunt bună la raliuri şi trebuie să accept lucrurile la care sunt bună. Mişcarea a fost întotdeauna una dintre calităţile mele, aşa că e mai natural pentru mine să mă mişc. (…) Mă bucur că reuşesc să o fac din nou”.

În legătură cu adversara din semifinale, japoneza Naomi Osaka, Serena a spus: „Am o adversară incredibilă şi ar fi frumos să continui să ridic nivelul jocului meu. Va trebui să o fac… Simt că ea face totul foarte bine, are un serviciu bun, are un retur excelent, este puternică la ambele capitole”.

Serena Williams va urca luni pe locul 7 în lume după parcursul său de la Melbourne. Dacă va câştiga titlul de la Antipozi ar ajunge pe 4.

Citeşte şi: Simona Halep, învinsă categoric de Serena Williams în sferturi la Australian Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS