14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMai decisă ca niciodată! Swiatek, fără soluții în optimi, Halep impresionează la AO

Mai decisă ca niciodată! Swiatek, fără soluții în optimi, Halep impresionează la AO

Simona Halep, un exemplu de tărie de caracter și de motivație! Sportiva noastră a făcut un nou meci mare la Australian Open, de data aceasta cu Iga Swiatek și s-a calificat în sferturile competiției de la „Antipozi“. A fost o victorie grea, în trei seturi, scor 3-6, 6-1, 6-4, iar Simona și-a luat, astfel, revanșa după eșecul de la Roland Garros, de anul trecut. De menționat că Halep a revenit din nou spectaculos de la 1-0 pentru adversară, la fel ca și în duelul cu Tomljanovic.

Așa cum era de așteptat, Simona a avut parte de o partidă extrem de dificilă cu tânăra poloneză. La fel ca și la ultima întâlnire directă, sportiva noastră a avut de tras serios pentru fiecare punct, nivelul de agresivitate al Igăi fiind unul extrem de ridicat. Cele două jucătoare au început meciul cu siguranță pe propriul serviciu și au fost de „nedespărțit“ până la scorul de 3-4. În acel moment, Halep a „clacat“ pe serva sa, Swiatek a profitat și a reușit un break decisiv pentru primul set, încheiat 6-3 în favoarea polonezei.

În actul secund, Simona a revenit pe teren mult mai concentrată și mai focusată pe ceea ce avea de făcut. Mai mult de atât, românca a avut execuții dificile, dar bine pregătite și a fost mult mai agresivă chiar și pe serviciul advers. Toate aceste lucruri au ajutat-o pe Simona să pornească excelent în setul doi și să reușească break-ul chiar la 1-0. Treptat, nivelul de joc al campioanei noastre a crescut din ce în ce mai mult, a luat un al doilea break pe serviciul advers la 4-1 și a trimis meciul în decisiv după 6-1.

Experiența a învins tinerețea!

În decisiv, emoțiile au fost la cote maxime. Chiar dacă în startul setului s-au resimțit frustrările Igăi din game-urile anterioare, iar Halep s-a desprins la 2-0, sportiva din Polonia a revenit în meci și a restabilit egalitatea la doi. Doar că, Simona a trecut din nou în avantaj și tot de două game-uri, după un break la zero. De menționat că passing-shoot-ul campioanei de la Wimbledon a mers incredibil în acest meci, de multe ori făcând diferența.

La scorul de 5-3, Swiatek a reușit un game alb pe propriul serviciu, iar Simona a fost nevoită să servească pentru meci și calificare. A făcut-o perfect, nu i-a acordat nicio șansă adversarei și a ajuns, din nou, în sferturile turneului de la Australian Open. Urmează Serena Williams!

Mult așteptatul duel cu Serena!

Serena Williams (SUA, 11 WTA) a redevenit o jucătoare de speriat și a reușit o victorie impresionantă în optimi la Australian Open, scor 6-4, 2-6, 6-4 cu Aryna Sabalenka (Belarus, 7 WTA), una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit. Astfel, jucătoarea americancă se va duela pentru un loc în „careul cu ași“ al turneului de la „Antipozi“ cu Simona Halep.

Serena a câștigat un veritabil thriller în fața Arynei Sabalenka, calificându-se în sferturi la Australian Open pentru a 13-a oară în carieră. Cifrele Serenei sunt impresionante, americanca luptând la Melbourne pentru egalarea recordului de 24 de titluri de Grand Slam deținut de Margaret Court. Serena a avut mari emoții după ce a fost egalată de Aryna de la 1-4 în decisiv, dar a reușit să găsească drumul spre victorie, adjudecându-și ultimele două game-uri: 6-4, 2-6, 6-4.

Naomi Osaka (Japonia, 3 WTA), o altă jucătoare de temut aflată pe jumătatea de tablou a Simonei Halep, s-a calificat și ea în sferturi. Nipona a avut nevoie tot de trei seturi pentru a o învinge pe Garbine Muguruza (Spania, 14 WTA): 4-6, 6-4, 7-5, după o oră și 57 de minute! Osaka și Halep se pot întâlni în semifinale la Australian Open.

Osaka se va duela pentru un loc în careul de ași cu surpriza turneului de la Australian Open 2021, Su-Wei Hsieh (Taipei, 71 WTA). Aceasta a învins-o fără drept de apel pe Marketa Vondrousova (Cehia, 20 WTA), în optimi, scor 6-4, 6-2.

Citește și: Voleibaliștii Craiovei au făcut instrucție cu Universitatea Cluj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS