5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCât de greu a fost! Halep „păşeşte pe vârfuri“ în 16-imi la Australian Open

Cât de greu a fost! Halep „păşeşte pe vârfuri“ în 16-imi la Australian Open

Simona Halep a avut parte, astăzi, de un adevărat meci maraton cu australianca Ajla Tomljanovic, în turul al doilea de la Australian Open. Ultima campioană de la Wimbledon a avut nevoie de trei seturi pentru a se impune (4-6, 6-4, 7-5) şi a trecut prin mari emoţii pe final de meci, când a fost la doar un pas de eliminare. În decisiv, Halep a făcut „minuni“ de la 5-2 pentru adversară şi a întors spectaculos soarta jocului în favoarea sa.

Simona a început perfect partida şi s-a desprins imediat la 2-0. Din acel moment, jocul sportivei noastre s-a înrăutăţit pe parcurs, timp în care australianca a reuşit patru game-uri consecutive. Simona a revenit în meci, a egalat la patru, dar, în cele din urmă, a cedat setul cu 6-4, după un ultim game extrem de spectaculos şi tensionat.

În actul secund, cele două tenismene au fost extrem de nesigure pe propriul serviciu şi au cedat câte două game-uri consecutive. Echilibrul s-a menţinut până la scorul de 3-3, când Simona a forţat din nou, s-a distanţat la 5-3 şi a trimis meciul în decisiv cu 6-4.

Revenire de „pus în ramă“

În ultimul set, Tomljanovic a avut o evoluţie de excepţie. A jucat cu o încredere ieşită din comun, toate loviturile i-au ieşit perfect şi a ajuns în situaţia de a-i mai trebui un singur game pentru a triumfa. Doar că Simona nu a renunţat, şi-a făcut serviciul, a luat şi break-ul, iar setul a intrat în prelungiri (5-5). A urmat un game extrem de disputat pe serviciul sportivei gazdă, încheiat, după mare bătălie, în favoarea campioanei noastre. Simona a servit perfect, apoi, şi a închis meciul cu 7-5, la capătul a două ore şi 35 de minute.

În 16-imile de finală de la Australian Open, Simona Halep se va duela cu rusoaica Kudermetova. Aceasta a trecut în turul secund de Gracheva, scor 5-7, 6-2, 6-2.

Citeşte şi: Năucitor! Victorie de neuitat a Soranei contra Kvitovei la Australian Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS