21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisHalep, hotărâtă să nu mai ierte nimic! Victorie rapidă în primul tur la AO

Halep, hotărâtă să nu mai ierte nimic! Victorie rapidă în primul tur la AO

Simona Halep a avut parte de un prim tur destul de facil la Australian Open. Sportiva noastră, care a pierdut în sferturi la Melbourne în faţa rusoaicei Alexandrova, a făcut un meci excelent cu Cabrera şi s-a calificat în faza următoare a turneului de la Antipozi. A fost o victorie în două seturi, scor 6-2, 6-1, după o oră de joc

Halep a făcut ce a vrut în acest meci, a pierdut doar trei game-uri şi s-a calificat fără probleme în turul al doilea. În primul set, Halep s-a distanţat din start la 4-0, iar apoi l-a încheiat cu 6-2. În actul secund, Cabrera nu a impresionat cu nimic. Australianca a făcut foarte multe erori neforţate, iar Simona a luat game după game. La final, tabela a arătat 6-2, 6-1 pentru campioana noastră.

În acest meci nu s-a văzut faptul că Simona Halep a întâmpinat probleme medicale în urmă cu doar câteva zile, la Melbourne. Simona nu a fost dezinvoltă doar pe teren, ci și la interviul acordat la final. Simona Halep a vorbit despre cum se simte după victoria clară cu Lizette Cabrera: 

„E minunat să fiu din nou la Melbourne și să joc la Australian Open! Am amintiri grozave și e o placere să revin, încercând să joc cel mai bun tenis al meu. A fost greu să încep turneul după atât de mult timp de pauză, iar când joci prima oară cu cineva e întotdeauna dificil.

Vreau să îmi felicit adversara, e încă tânără și are tot viitorul în fata. Întotdeauna e complicat să joci cu beneficiare de wild carduri. Dar, pot spune că m-am uitat la clipuri cu meciuri de-ale ei, pe care echipa mea mi le-a dat, deci mi-am făcut tema întâi“, a declarat Simona Halep.

Înconjurată de australieni

Campioana de la Wimbledon face ce face și atrage numai australieni în jurul ei. Antrenorul, partenera din proba de dublu, dar și adversarele sunt din Australia, așa că jurnaliștii de la „Antipozi” i-au adresat o a întrebare nostimă româncei: „Ești sigură că nu ești australiancă?”

Întrebată despre următoarea oponenta, Ajla Tomljanovic, dar și despre partenera de la dublu, Charlotte Kempenaers, care este, de asemenea, australiancă, Simona a răspuns: 

„Îmi place să fiu aici, deci îmi place și să joc cu australience! Fizic mă simt bine, am jucat un meci bun cu Ashleigh Barty în Adelaide, la Gippsland Trophy câteva, iar acum sunt pregătită. Îmi vă fi greu, e dificil să joci împotriva jucătoarelor care lovesc puternic. Le mulțumesc organizatorilor pentru că mi-au oferit wild card la dublu, Darren mi-a sugerat să fac echipă cu Charlotte. Într-adevăr, am parte numai de meciuri cu australience“ s-a amuzat Halep.

Simona Halep s-a înscris și în poba de dublu la Australian Open, alături de o coechipieră necunoscută! Charlotte Kempenaers-Pocz (16 ani) nu are clasament WTA și va juca primul ei meci într-un turneu de Grand Slam datorită Simonei, care a acceptat să îi fie parteneră!

Cele două le întâlnesc pe australiencele Arina Rodionova și Storm Sanders în turul I. Simona și-a asigurat un cec în valoare de 115.500 de dolari după victoria reușită în turul I la simplu.

Citeşte şi: Irina Begu a părăsit mult prea devreme AO. Înfrângere cu locul 100 WTA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS