10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisPerformanță remarcabilă! Simona Halep, 7 ani consecutivi în Top 10 WTA

Performanță remarcabilă! Simona Halep, 7 ani consecutivi în Top 10 WTA

Simona Halep se poate lăuda cu o performanță ieșită din comun, după ce a împlinit 7 ani consecutivi în Top 10 WTA. Dintre jucătoarele aflate în activitate, românca a petrecut cel mai mult timp fără să părăsească elita tenisului feminin. Într-un clasament all-time al jucătoarelor care au petrecut cel mai mult timp în primele 10 locuri din circuitul de tenis profesionist, Halep ocupă poziția a 8-a.

Halep a pătruns pentru prima oară în Top 10 mondial în luna ianuarie a anului 2014, după încheierea turneului de la Australian Open, în care s-a oprit în sferturile de finală (3-6, 0-6 cu Dominika Cibulkova). În ciuda înfrângerii usturătoare, Simona obținea cel mai bun rezultat al ei în turneele de Grand Slam.

Clasamentul all-time al săptămânilor petrecute consecutiv în Top 10 este condus de Martina Navratilova (SUA) – 1000 săptămâni, urmată de Chris Evert (SUA) – 746 săptămâni, Steffi Graf (Germania) – 625 săptămâni, Gabriela Sabatini (Argentina) – 508 săptămâni, Pam Shriver (SUA) – 458 săptămâni, Arantxa Sanchez (Spania) – 429 săptămâni, Hana Mandlikova (Cehia) – 421 săptămâni, și Simona Halep (România) – 350 săptămâni.

Halep se află în prezent pe poziția secundă în ierarhia mondială, iar în carieră a încheiat două sezoane în fotoliul de lider mondial: 2017 și 2018. În acest moment, clasamentul WTA este condus de Ashleigh Barty, australianca având 1.462 de puncte în fața constănțencei.

Antrenamente în forță înainte de AO

Simona Halep face și antrenamente de forță înainte de Australian Open. După o sesiune de antrenament pe terenul de tenis, în care a lovit mingea cu sete, Simona a continuat să facă spectacol în sala de forță. Campionana de la Wimbledon a integrat în pregătirea pentru Open-ul Australiei și exerciții specifice boxerilor, pentru a-și crește tonusul muscular înaintea Grand Slam-ului de la „Antipozi”. Chiar dacă în Australia sunt temperaturi de peste 40 de grade Celsius în această perioadă, Simona dă totul la antrenamente.

Halep se antrenează intens și pe teren, având 5 ore la dispoziție în fiecare zi pentru pregătire în afara camerei de hotel. Simona are un sparring partner de la lux la Adelaide, pe Irina Begu. Aceasta va juca şi ea în cadrul acestei competiţii, împotriva americancei Venus Williams, locul 80 WTA.

Halep a fost invitată de onoare la demonstrativul din Adelaide, alături de vedete precum Serena Williams (SUA, 11 WTA), Naomi Osaka (Japonia, 3 WTA), Rafael Nadal (Spania, 2 ATP), Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP) sau Dominic Thiem (Austria, 3 ATP). În sesiunea de seară la Adelaide, după meciul dintre Rafael Nadal și Dominic Thiem, programat de la 11:00, ora României, piesa de rezistență va fi meciul dintre favorita gazdelor Ashleigh Barty și Simona Halep.

„Să avem jucători de un asemenea calibru în orașul nostru este o veritabilă victorie pentru fanii tenisului din Adelaide, dar și pentru public în general. Prin acest show vom sprijini lupta împotriva Covid-19″, a declarat premierul statului Australia de Sud, Steven Marshall.

Citește și: Începe treaba pentru Simona Halep. Adversar de Top în primul meci din 2021

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS