6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Fetecău a ratat accederea pe tabloul principal de la Abu Dhabi

Irina Fetecău a ratat accederea pe tabloul principal de la Abu Dhabi

România rămâne, din păcate, cu o singură reprezentantă pe tabloul principal de la Abu Dhabi. Românca Irina Fetecău, în vârstă de doar 24 de ani, s-a întrecut pe sine și în ultimul meci din cadrul calificărilor, dar nu a reușit să ajungă printre „granzii“ turneului din Emiratele Arabe. După victoria în două seturi din prima zi a competiției (6-1, 6-2 cu Bhatia), Irina a cedat în fața principalei favorite din calificări, Lucrezia Stefanini, după un meci de mare luptă, încheiat 6-1, 2-6, 6-7 (3). Partida a durat două ore și 30 de minute.

Startul meciului a fost unul excelent pentru sportiva noastră. Aceasta a reușit două break-uri consecutive, și-a făcut serviciul „ca la carte“ și s-a distanțat la 4-0. Adversara sa a reușit să ia doar un singur game până la finalul primului act, pe care l-a cedat cu scorul de 1-6.

În setul secund, lucrurile s-au schimbat în rău, din păcate, pentru Irina Fetecău. Având avantaj pe tabelă, românca s-a relaxat puțin, iar acest lucru i-a fost „fatal“. Italianca a obținut break-ul la 2-1, iar din acel moment a „defilat“, trimițând meciul în decisiv cu un 6-2.

Un decisiv aproape perfect

Ultimul set a fost unul de care pe care. Cele două sportive au jucat la capacitate maximă, au alternat loviturile puternice de la șold cu scurtele și au creat tensiune pe final. Stefanini a debutat cu un break, a făcut 2-0 pe propriul serviciu, iar apoi a început revenirea spectaculoasă a Irinei. Românca a reușit nu mai puțin de patru game-uri consecutive și părea deja desprinsă în câștigătoare, însă adversara nu a renunțat și s-a ținut ca un „ghimpe în coastă“ până pe final.

La scorul de 5-4, Irina a avut trei mingi de meci pe serviciul advers, dar nu a reușit să fructifice niciuna, iar setul a intrat în prelungiri și, implicit, în tiebreak. Acolo, sportiva din România a cedat în primul rând psihic, în timp ce adversara a adunat punct cu punct până a închis meciul cu 7-3.

Citește și: Raliul Dakar | Toby Price a câştigat etapa a 3-a. Românul Gyenes, clasat pe 50

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS