17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAdversar din Top 10 pentru Sorana Cîrstea în primul tur de la Abu Dhabi

Adversar din Top 10 pentru Sorana Cîrstea în primul tur de la Abu Dhabi

Sorana Cîrstea (30 de ani, 71 WTA), singura româncă de pe tabloul principal al turneului de la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, și-a aflat, luni, adversara din primul tur.

Sorana nu poate spune că a avut noroc la tragerea la sorți. Ea o va întâlni pe a treia favorită a întrecerii și a șasea jucătoare a lumii, Karolina Pliskova, din Cehia. În cazul unui succes, românca va juca în turul secund contra învingătoarei partidei dintre nemțoaica Mona Barthel și o jucătoare venită din calificări.

Cîrstea și Pliskova s-au înfruntat de două ori în carieră. Primul duel datează din 2014. În „sferturile” Pattaya Open, sportiva din Cehia se impunea 6-1, 6-7, 6-0. Sorana echilibra balanța în 2017, în optimile de finală de la China Open, cu o victorie 6-1, 7-5.

Irina Fetecău (305 WTA) va juca în primul tur al calificărilor contra indiencei Riya Bhatia (353). În turul secund, Irina ar putea juca împotriva învingătoarei partidei dintre croata Tena Lukas, principala favorită a calificărilor, și italianca Lucrezia Stefanini.

Pe tabloul feminin era înscrisă şi Patricia Ţig, dar aceasta s-a retras, fiind înlocuită de Anastasia Potapova.

Tablou principal Abu Dhabi:

Citește și: Simona Halep, antrenament live înaintea plecării spre Australia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS