0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Sport Tenis Simona Halep: „Am descoperit relaxarea în joc şi nu mă mai critic“

Simona Halep: „Am descoperit relaxarea în joc şi nu mă mai critic“

Simona Halep a declarat că a descoperit relaxarea în joc în acest an extrem de dificil. Constănțeaca a mărturisit că nu se mai critică atât de mult pe ea însăşi.

„Am prins ritmul de a trăi acasă şi este chiar foarte plăcut. Mă simt bine şi am şi muncit destul de mult în această perioadă. Anul acesta trebuia să plecăm pe 15 decembrie, dar nu s-a mai întâmplat. S-a decalat totul şi acum mă bucur de faptul că pot să stau acasă atât de mult“, a spus sportiva noastră de 29 de ani, pentru Digi Sport.

„Pot să iau două lucruri bune din acest an“


Întrebată ce găseşte pozitiv la anul 2020, Simona Halep a spus:

„Pentru toată lumea a fost greu. Şi pentru mine a fost, pentru că a fost alt ritm, ritmul vieţii a fost schimbat total şi nu a fost uşor să mă acomodez, dar consider că am adaptat anumite lucruri foarte bine la ceea ce aveam de făcut. Pot să iau două lucruri bune din acest an. Primul este că am stat mai mult acasă şi m-am bucurat de familie şi de prieteni. Al doilea lucru a fost că am câştigat titlul de la Roma. Mi-l doream foarte mult şi chiar ajunsesem să-mi pun o presiune pentru că nu-l câştigasem încă. Acum, câştigându-l anul acesta, mă simt împlinită că am trofeul acela frumos de la Roma“.

Simona Halep a câştigat în 2020 trei trofee, la Dubai (Premier), la Praga (WTA International) şi la Roma (Premier 5).

S-a simțit om normal și i-a plăcut

Simona Halep a mai spus că în acest am marcat de pandemie a fost mult mai relazată și a făcut lucruri pe care altădată nu l-ar fi făcut.

„În joc am descoperit relaxarea. Mă bucur foarte mult de faptul că sunt pe teren şi nu mă mai critic atât de mult. Consider că am progresat foarte mult la acest aspect şi mă ajută mult pentru că pot să fiu mai lucidă în momentele grele ale unui meci. Și avem parte de foarte multe momente grele, pentru că e presiune mare. E cel mai înalt nivel din tenis şi e important să stai lucid şi să ai o anumită relaxare în gândire şi pe corp. Dacă eşti stresat nu îţi poţi gestiona corpul foarte bine.

În viaţa personală am trăit şi eu ca un om normal. Adică nu a trebuit să mai iau avionul săptămână de săptămână. Nu a mai trebuit să schimb hotelul săptămână de săptămână, mâncarea, pentru că nu este un lucru uşor. Atunci când începi să te obişnuieşti cu ceva trebuie să schimbi din nou. Și acest lucru nu este uşor pentru nimeni. Faptul că am stat acasă atât de mult, faptul că am făcut eu ordine în casă şi mi-am aranjat toate lucrurile mi-au dat nişte sentimente foarte plăcute şi sunt un om normal“, a declarat Halep.

Ce a mai spus Simona Halep?

Despre coronavirus:

„Mie mi-a fost teamă de acest virus încă din martie. M-am protejat foarte mult, am încercat să mă izolez cât am putut de mult, am stat în casă. Chiar şi la Constanţa am fost mai rar, dar, din nefericire, l-am luat (31 octombrie – n.r.). Mi-a fost teamă vreo 10 zile, dar apoi am văzut că totul e ok. Sfatul meu ca toată lumea să se protejeze, pentru că nu se ştie cum acţionează de la om la om. Eu mă bucur că nu am avut simptome mari“.

Despre zborul cu avionul:

„În Europa zbourile sunt mai scurte şi nu prea dorm. Dar când merg în SUA sau Australia sau China încerc să dorm. Mi-e frică de avion tot timpul, chiar şi după atâţia ani. Am încercat să rezolv această problemă, dar se pare că nu are rezolvare“.

Despre lipsa publicului:

„Simt tot timpul un nod în stomac, dar după 5-10 minute, totul dispare şi îmi văd de joc. Am simţit lipsa publicului la turnee, a presei nu. E un stres în plus să stai după fiecare meci să vorbeşti cu jurnaliştii“.

Despre faptul că jucătoarele evoluează mai bine împotriva ei:

„Cred că presiunea e strict pe favorită şi de aceea se pierde uneori în faţa unor jucătoare mai slab clasate. Consider că orice meci este greu şi deschis. Diferenţele se fac la nivel mental“.

Despre izolarea la hotel:

„O restricţie când o ai este greu de suportat, nu e uşor. Dar ei, la turnee, încearcă să ne facă viaţa uşoară. Camera e mai mică, parcă nu ai aer, dar asta este. Trăiască telefonul şi filmele. Mai citeşti o carte şi timpul trece. Australienii sunt foarte buni pe organizare. Mă aştept să fie excelent şi sunt convinsă că va fi bine. Darren Cahill îmi urmăreşte antrenamentele prin video, live, şi e bine că putem ţine legătura aşa“.

Și-ar fi dorit să joace cu Justine Henin:

„Mi-aş fi dorit să joc cu Justine Henin. Am studiat-o foarte mult şi am avut multe de învăţat de la ea. Mai ales că avem aceeaşi înălţime şi am zis că se poate“.

Citește și: Deces al fostului jucător K.C. Jones, una din legendele NBA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Plângere penală după vânzarea Abatorul Podari

Vânzarea de către un lichidator judiciar a Abatorului Podari vine "la pachet" cu o plângere penală la DNA, dar şi acţiuni în instanţă. Abatorul Podari, deţinut de omul de afaceri Dinel Staicu, a fost vândut de lichidatorul judiciar al Băncii Internaţionale a Religiilor la sfârşitul anului trecut, după ani de procese. Problema este, spune un craiovean, că lichidatorul a vândut şi o clădire(cantina) şi terenul cumpărate de el în 1998, respectiv 1999.

Medicii, prea scumpi pentru şcolile şi grădiniţele din Dolj

În plină pandemie, multe şcoli din Dolj nu au medic şcolar. Primarii spun că acum în pandemie nu au avut bani pentru a încheia...

Psih. Mihaela Sârbu: Cum ne pot afecta relațiile toxice...

O relaţie este, pentru majoritatea oamenilor, un punct de echilibru. Dar există situaţii când relaţiile se deteriorează şi ajung să ne afecteze emoţional. Mulţi...

Cupa României / CCA a anunțat brigada care va...

Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat brigada care va oficia întâlnirea dintre Chindia Târgoviște și „U“ Craiova. Disputa este programată mâine, de la ora...