16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisVeste excelentă pentru tenismeni. Premiile de la Australian Open nu vor fi micșorate

Veste excelentă pentru tenismeni. Premiile de la Australian Open nu vor fi micșorate

Atât Simona Halep, cât și celelalte sportive care vor participa la Australian Open 2021 au un nou motiv de bucurie. Organizatorii nu vor diminua premiile în ciuda pandemiei provocate de coronavirus. Premiile acordate la Roland Garros, dar şi la alte turnee importante disputate fără spectatori, au fost micşorate semnificativ în contextul pandemiei.

Craig Tiley, directorul competiţiei, a anunţat sumele cu care vor fi premiate jucătoarele la ediţia din 2021 a Australian Open, programată să înceapă pe 8 februarie. Astfel, turneul de la „Antipozi” va fi dotat cu premii în valoare totală de 48,83 milioane de dolari, rămânând cel mai bogat turneu de Mare Slem.

Jucătorul şi jucătoarea care vor triumfa în probele de simplu îşi vor asigura câte un jackpot în valoare de 2,83 milioane de dolari, în timp ce finaliştii vor fi răsplătiţi cu câte 1,42 milioane de dolari. Sportivii vor câştiga o avere prin simpla prezenţă în runda inaugurală: 61.899 de dolari.

Sportivii vor fi nevoiţi să stea într-o carantină de două săptămâni odată ajunși la Melbourne, fiind testaţi periodic pentru Covid-19. Organizatorii îi stimulează pe aceştia să vină neînsoţiţi în Australia, oferindu-le 7.000 de dolari pentru a-şi lăsa membrii staff-urilor acasă.

Citește și: Oficial: S-a stabilit când va debuta Australian Open 2021!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS