14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisFormă bună pentru Sorana Cîrstea și Gabi Ruse pe final de an

Formă bună pentru Sorana Cîrstea și Gabi Ruse pe final de an

Jucătoarele române de tenis Sorana Cîrstea şi Gabriela Ruse s-au calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului ITF de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), în timp ce Jaqueline Cristian a pierdut în primul tur.

Cîrstea (86 WTA) a surclasat-o pe rusoaica Ana Blinkova (60 WTA), a patra favorită, cu 6-2, 6-1, după o oră şi jumătate. Românca a avut 6 aşi şi a comis 3 duble greşeli, în timp ce Blinkova a totalizat 4 duble greşeli.

Ruse (177 WTA), venită din calificări, a trecut de slovena Kaja Juvan (104 WTA) cu 6-2, 6-7 (6), 6-1, după două ore şi 42 de minute. Românca şi-a luat astfel revanşa, după ce a fost învinsă vara aceasta, în calificări la Palermo, cu 2-6, 6-1, 6-2 de Juvan.

În alt meci din primul tur, Jaqueline Cristian (167 WTA), venită din calificări, a fost învinsă de jucătoarea muntenegreană Danka Kovinic (77 WTA), cu 6-1, 6-3, într-o oră şi 20 de minute.

În optimi, Ruse o va înfrunta pe învingătoarea dintre Kristina Mladenovic (Franţa/principala favorită) şi Magdalena Frech (Polonia), în timp ce Cîrstea va primi replica unei italience, câştigătoarea meciului dintre Elisabetta Cocciaretto şi Jasmine Paolini.

Citește și: Ana-Maria Popescu, Emilia Corbu și Ilinca Pantiș, premiate pentru rezultatele bune din 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS