16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisStartul sezonului de tenis ar putea avea loc pe 4 ianuarie, în afara Australiei

Startul sezonului de tenis ar putea avea loc pe 4 ianuarie, în afara Australiei

WTA plănuieşte startul sezonului 2021 începând cu data de 4 ianuarie cu turnee în afara Australiei, înainte ca jucătoarele să se deplaseze la Melbourne pentru carantina obligatorie de la Australian Open.

„Suntem aproape să finalizăm săptămâna viitoare posibilitatea de a organiza câteva turnee începând cu 4 ianuarie, la începutul anului viitor. Ne aşteptăm ca Australia Open să se desfăşoare. Evident va exista o perioadă de carantină după intrarea în Australia, iar acest lucru ridică mai multe provocări privind luna ianuarie. Dar după primul Grand Slam vom reveni cât mai aproape posibil de calendarul tradiţional’, a declarat telefonic Steve Simon, preşedintele Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste de Tenis.

În mod tradiţional, sezonul atât WTA cât şi ATP debuta în Australia şi în ţările din zonă, aşa cum s-a întâmplat şi în acest an cu turneele de la Brisbane, Shenzen şi Auckland.

Startul sezonului este incert, însă, în China sau Noua Zeelandă, care ca şi Australia au impus măsuri stricte sanitare pentru străinii care intră în ţară.

WTA şi ATP urmează să confirme calendarele pentru 2021, imediat ce datele pentru Australian Open sunt aprobate de autorităţile naţionale.

Citește și: Simona Halep se „luptă“ pentru titlul de jucătoarea anului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS