19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRafa Nadal, din ce în ce mai aproape de un nou titlu la Roland Garros

Rafa Nadal, din ce în ce mai aproape de un nou titlu la Roland Garros

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deţinătorul titlului, s-a calificat în semifinalele turneului de Mare Slam de la Roland Garros. Acesta l-a învins în trei seturi, scor 7-6 (7/4), 6-4, 6-1, pe italianul Jannik Sinner, în cel de-al 100-lea meci disputat de campionul iberic pe zgura pariziană.

Jocul s-a încheiat la ora locală 1:25 (2:25 în România), devenind astfel cel mai tardiv meci din istoria Openului Franţei.

Sinner, în vârstă de 19 ani, care a acces în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, i-a opus o rezistenţă lui Nadal în primul set, pe care l-a cedat la tiebreak după ce a condus cu 6-5. Italianul a început tare şi setul secund, în care a condus cu 3-1, însă numărul 2 mondial a răspuns imediat şi a întors situaţia în favoarea sa, impunându-se cu 6-4. Setul al treilea a fost dominat autoritar de iberic, care a închis meciul cu 6-1.

Nadal (34 ani), aflat în cursa pentru câştigarea celui de-al 13-lea său trofeu pe zgura pariziană, se va lupta pentru un loc în finală cu Diego Schwartzman. Argentinianul l-a învins în cinci seturi pe austriacul Dominic Thiem, scor 7-6 (7/1), 5-7, 6-7 (6/8), 7-6 (7/5), 6-2, după mai mult de cinci ore de joc.

Astăzi sunt programate ultimele două meciuri din sferturile de finală, Andrei Rublev (Rusia) – Stefanos Tsitsipas (Grecia) şi Novak Djokovic (Serbia) – Pablo Carreno Busta (Spania).

Prima semifinală de Mare Slam pentru Iga Swiatek

Tânăra jucătoare poloneză de tenis Iga Swiatek (19 ani) s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de Mare Slam, după ce a învins-o în două seturi, scor 6-3, 6-1, pe italianca Martina Trevisan.

Swiatek, ocupanta locului 54 în clasamentul WTA, care în turul precedent a produs marea surpriză a Openului Franţei, eliminând-o pe principala favorită, românca Simona Halep, s-a impus după o oră şi 18 minute.

Poloneza se va lupta pentru un loc în finală cu argentinianca Nadia Podoroska (131 WTA), care a eliminat-o în sferturile de finală pe ucraineanca Elina Svitolina, numărul 5 mondial. De menţionat că Nadia Podorska este prima jucătoare venită din calificări care a reuşit să acceadă în semifinalele turneului de al Roland Garros.

Astăzi sunt programate ultimele două meciuri din sferturile de finală, Petra Kvitova (Cehia) – Laura Siegemund (Germania) şi Sofia Kenin (SUA) – Danielle Collins (SUA).

Citeşte şi: Deja Vu pentru Novak Djokovic. Sârbul a lovit din nou un arbitru, involuntar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS