8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisBianca Andreescu nu merge la Roland Garros: „Mă concentrez asupra sănătăţii”

Bianca Andreescu nu merge la Roland Garros: „Mă concentrez asupra sănătăţii”

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, numărul 7 mondial, care a renunţat să îşi apere titlul la US Open în acest an, şi-a anunţat, marţi, forfait-ul pentru turneul de la Roland Garros, care va debuta duminică.

„Am fost nevoită să iau decizia dificilă de a nu participa la turneele pe zgură din acest an şi să renunţ la a disputa restul sezonului, pentru a mă concentra asupra sănătăţii mele şi a reluării antrenamentelor. Am multe lucruri care mă aşteaptă în 2021, inclusiv Jocurile Olimpice. Aşadar, vreau să folosesc acest timp pentru a mă concentra asupra recuperării mele şi a jocului meu, pentru a putea reveni mai puternică şi mai bună ca niciodată”, a explicat Andreescu, pe un site de socializare.

Bianca Andreescu nu a mai participat la nicio competiţie oficială de la turneul care a avut loc la Shenzhen (China) în octombrie 2018, din care s-a retras ca urmare a unei accidentări la genunchi. Ea o suferit o nouă accidentare în primăvară, care a forţat-o să-şi amâne revenirea în circuit.

Forfait-ul său pentru turneul de Mare Slam parizian se adaugă celor anunţate deja de japoneza Naomi Osaka, învingătoare luna acesta la US Open, şi de elveţianul Roger Federer, numărul 4 mondial, ambele din cauza accidentărilor. Deţinătoarea titlului la Roland Garros, australianca Ashleigh Barty, a renunţat, la rândul ei, să vină să îşi apere titlul în Franţa.

Citeşte şi: Laura Paar a debutat cu un succes în calificările de la Roland Garros

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS