7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRaluca Olaru face furori la Roma. Victorie şi calificare în semifinale la dublu

Raluca Olaru face furori la Roma. Victorie şi calificare în semifinale la dublu

Raluca Olaru şi Ana Friedsam merg „ceas” la Roma. Perechea româno-germană a izbutit să se califice în semifinalele turneului italian, după ce a învins în trei seturi, scor 5-7, 7-6 (4), 10- echipa Linette/Pera. Meciul a durat două ore şi 9 minute.

Meciul a fost unul extrem de echilibrat, de la primul game până la final. În primul set s-a mers cap la cap, chiar şi atunci când s-a obţinut un break. La scorul de 3-2, Linette şi Pera s-au distanţat la două lungimi, dar a venit imediat replica echipei noastre, care a restabilit egalitatea. În cele din urmă, perechea polono-americană şi-a adjudecat setul cu 7-5.

În actul secund au fost nu mai puţin de opt break-uri, câte patru de fiecare echipă. Friedsam şi Olaru nu au renunţat la ideea unei prezenţe în semifinale şi au luptat până la ultima minge. S-a ajuns în tiebreak, unde câştig de cauză a avut echipa noastră, care s-a impus cu 7-4 şi a trimis meciul în super-tiebreak.

În decisiv, Olaru şi Friedsam au servit perfect şi au reuşit să profite şi de neglijenţa adversarelor în mai multe rânduri pe propria servă. S-a încheiat 10-8, iar sportiva noastră a ajuns în „careul de aşi” de la Roma.

În penultimul act, Olaru şi Friedsam se vor duela cu sportivele japoneze Aoyama/Shibahara. Reamintim că niponele au trecut în optimi de echipa românească Simona Halep/Monica Niculescu, scor 2-0.

Citeşte şi: Naomi Osaka, forfait pentru Roland Garros. Vezi anunţul japonezei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS