20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisThiem şi Medvedev au completat tabloul semifinalelor de la US Open

Thiem şi Medvedev au completat tabloul semifinalelor de la US Open

Tenismanul austriac Dominic Thiem, numărul 3 mondial, s-a calificat în prima sa semifinală la US Open. Acolo, se va duela, vineri, cu rusul Daniil Medvedev, finalistul ediţiei de anul trecut a turneului de Mare Slam de la New York.

Miercuri seară, Thiem s-a impus în trei seturi, scor 6-1, 6-2, 6-4, în faţa australianului Alex De Minaur, după 2 ore şi 4 minute de joc.

Daniil Medvedev, ocupantul locului 5 în ierarhia ATP, a trecut la rândul său în sferturile de finală, cu 7-6 (8/6), 6-3, 7-6 (7/5), de compatriotul său Andrei Rublev.

Primii doi semifinalişti ai actualei ediţii de la US Open, germanul Alexander Zverev şi spaniolul Pablo Carreno Busta, au fost stabiliţi la capătul meciurilor disputate marţi.

Serena continuă cursa spre titlul 24

Serena Williams continuă cursa pentru câştigarea celui de-al 24-lea titlu de Mare Slam din cariera sa. Ea a învins-o în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 6-2, pe bulgăroaica Ţvetana Pironkova, într-o partidă din sferturile de finală ale turneului US Open. Cea mai mică dintre surorile Williams accede astfel pentru a 14-a oară în cariera sa în penultimul act la Openul american.

În semifinale, Serena Williams o va avea ca adversară pe belarusa Victoria Azarenka, jucătoare în faţa căreia americanca a câştigat două finale, în 2012 şi 2013.

Azarenka a spulberat-o în sferturile de finală, cu 6-1, 6-0, pe belgianca Elise Mertens, în faţa căreia s-a impus în doar 74 minute de joc. Acesta a fost primul duel între cele două jucătoare în circuitul profesionist.

De menţionat că Victoria Azarenka, fostă numărul unu mondial şi dublă laureată la Australian Open (2012, 2013), a obţinut cu această ocazie a unsprezecea sa victorie consecutivă, după ce a cucerit titlul la Cincinnati, la sfârşitul săptămânii trecute.

În cealaltă semifinală de la US Open se vor înfrunta japoneza Naomi Osaka şi americanca Jennifer Brady, care şi-au asigurat calificarea în „careul de aşi” în urma meciurilor disputate marţi.

Citeşte şi: Debut perfect pentru Patricia Țig la Istanbul. Va juca în optimi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS