12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisVIDEO / Novak Djokovic, descalificat de la US Open după o imprudenţă

VIDEO / Novak Djokovic, descalificat de la US Open după o imprudenţă

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost descalificat de la US Open după ce a lovit în mod involuntar cu mingea o arbitră de linie, în finalul primului set al meciului cu spaniolul Pablo Carreno Busta, din optimile de finală ale turneului american de la Flushing Meadows.

Condus cu 6-5 în tiebreak-ul primului set, Djokovic şi-a manifestat frustrarea lovind cu racheta o minge pe care a scos-o din buzunar, expediind-o către linia de fund a terenului, fără să se uite în direcţia respectivă. Mingea a lovit în gât o arbitră de linie, care a ţipat de durere şi s-a prăbuşit pe teren.

Sârbul s-a îndreptat imediat către arbitră pentru a vedea care este starea acesteia, fiind ulterior exclus din competiţie de către organizatorii turneului, după ce a discutat câteva minute pe teren cu arbitrul principal.

Vezi momentul în care Djokovic a lovit arbitrul de linie!

Novak Djokovic, care spera să câştige la US Open al 18-lea titlu de Grand Slam din cariera sa, va pierde toate punctele ATP câştigate la actuala ediţie a US Open, precum şi banii pe care îi avea asiguraţi pentru calificarea în optimi.

Le-a cerut scuze tuturor

Jucătorul sârb a părăsit arena newyorkeză fără să mai susţină obişnuita conferinţă de presă de la finalul meciului, iar apoi şi-a cerut scuze pentru gestul său, într-o postare pe un site de socializare.

Întreaga situație m-a făcut să fiu foarte trist şi să simt un gol pe dinăuntru. M-am interesat de cum se simte arbitrul de linie, iar organizatorii turneului mi-au transmis că, slavă Domnului, se simte bine. Îmi pare extrem de rău pentru că i-am cauzat un astfel de stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit. Nu îi voi dezvălui numele, pentru a păstra discreţia.

În ce privește descalificarea mea, trebuie să mă uit în interiorul meu, să lucrez la această dezamăgire și să transform tot acest episod într-o lecție, necesară pentru dezvoltarea și evoluția mea ca jucător și ca persoană. Le cer scuze celor de la US Open și tuturor celor asociați turneului pentru purtarea mea. Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că îmi dau toată susținerea, și fanilor mei pentru că sunt mereu acolo pentru mine. Mulțumesc și îmi pare atât de rău”, a transmis Djokovic.

USTA a reacţionat imediat

Reacţia USTA (United States Tennis Association) după descalificarea lui Novak Djokovic nu a întârziat să apară. Forul care guvernează tenisul în Statele Unite a emis un comunicat, care a fost preluat şi postat de organizatorii de la US Open.

În concordanţă cu regulamentul turneului de Grand Slam, după acţiunea intenţionată de a trimite o minge periculos sau într-un mod nesăbuit în timp ce eşti pe teren sau de a trimite o minge într-un mod neglijent fără să ţii cont de consecinţe, arbitrul de la US Open l-a descalificat pe Novak Djokovic de la ediţia 2020 a turneului.

Pentru că a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele câştigate la US Open şi va fi amendat cu suma pe care a câştigat-o la acest turneu, pe lângă alte sancţiuni pe care le-ar putea primi pentru acest incident”, se arată în comunicat.

Eliminarea lui Novak Djokovic vine în contextul în care de la această ediţie a US Open au lipsit foarte mulţi jucători de top. Rafael Nadal, campionul din 2019, şi Roger Federer sunt cele mai notabile absenţe din cauza pandemiei de coronavirus. Şi pe tabloul feminin au fost multe retrageri notabile, inclusiv cea a Simonei Halep. Şi inclusiv cea a Serenei Williams. Dominic Thiem rămâne favorit numărul unu după această descalificare şi are şansa să câştige primul său titlu de Grand Slam.

Citeşte şi: Inevitabilul s-a produs: Andreea Mitu, campioană la Praga

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS