9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAtât de aproape de calificare! Sorana a părăsit US Open cu capul sus

Atât de aproape de calificare! Sorana a părăsit US Open cu capul sus

Sorana Cîrstea a fost eliminată, în această seară, de la US Open. Românca a făcut un nou meci foarte bun, de data aceasta cu Muchova, dar nu a reușit să gândească limpede pe final. A fost o victorie în trei seturi pentru cehoaică, scor 3-6, 6-2, 6-7 (7), după două ore și 19 de minute.

La fel ca și în partida precedentă, cu Johanna Konta, Sorana s-a „trezit” abia în setul al doilea. Primul act a fost unul de uitat, cu foarte multe greșeli neforțate, dar și cu un prim serviciu dezastrous. În setul al doilea, în schimb, sportiva noastră parcă s-a „transformat” și a început să adune punct cu punct. Treptat, aceasta a luat break după break și a trimis meciul în decisiv cu un 6-2.

Ghinon sau neinspirație?

Ultimul set a fost de-a dreptul incredibil. La scorul de 1-0 pentru Muchova și 40-0 pe serva Soranei, sportiva noastră a reușit să întoarcă fantastic soarta jocului în favoarea sa. Nu numai că a reușit să își facă serviciul în cele din urmă, dar a jucat perfect și pe serva cehoaicei și a trecut în avantaj. Doar că, adversara sa nu a renunțat și a reușit un reabreak rapid. Sorana a răspuns rapid, s-a impus din nou pe serva adversarei, dar de această dată a reușit să se și distanțeze pe tabelă (4-2). La scorul de 5-4, românca a făcut două greșeli neforțate, iar meciul a intrat în prelungiri.

Emoții până la ultima minge

Tiebreak-ul a fost inevitabil după revenirea cehoaicei, iar suspansul s-a menținut până în ultima clipă. La scorul de 6-3 pentru Sorana, Muchova a salvat trei mingi de meci și s-a impus, în cele din urmă, cu 9-7.

Sorana Cîrstea se poate lăuda după acest meci cu multe lovituri câștigătoare cu reverul, dar și cu câteva passing shot-uri de excepție.

În acest moment, Muchova conduce cu 1-0 la meciurile directe cu Sorana.

În faza optimilor, Muchova s-ar putea duela cu una dintre cele mai în formă jucătoare la momentul acesta, Viktoria Azarenka, bineînțeles, dacă bielorusa va trece în 16-imi de Swiatek.

Citește și: La un pas de marele vis. Andreea Mitu va juca în finala de la Praga

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS