20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea a jucat inteligent și s-a calificat în turul doi la US Open

Sorana Cîrstea a jucat inteligent și s-a calificat în turul doi la US Open

Sorana Cîrstea a debutat perfect la US Open-ul din acest an. Românca a învins-o pe americanca McHale, cu scorul de 6-4, 7-5, în primul tur și astfel și-a asigurat un loc în faza următoare a competiției. Partida a durat o oră și 37 de minute.

Meciul a început echilibrat, cele două sportive reușind să își facă serviciul cu brio până la 3-2 pentru Sorana. În acel moment, românca a reușit break-ul și s-a distanțat apoi la 5-2. Adversara nu a renunțat, a forțat și a reușit să se apropie la 5-4, dar Sorana a jucat perfect din nou pe serviciul advers și a închis setul.

În setul secund, Sorana s-a distanțat pentru prima dată la 3-1, dar americanca a revenit imediat și a restabilit egalitatea. Au urmat apoi din nou două game-uri bune ale româncei, dar la fel ca și în primul set, nu a reușit să închidă setul pe propriul serviciu, iar setul a intrat în prelungiri. Acolo, câștig de cauză a avut Sorana, care s-a impus cu 7-5.

Cele două sunt la egalitate în meciurile directe, 2-2, Cîrstea câştigându-le pe ultimele două, precedentul în 2017.

Cîrstea a ajuns anul trecut în turul al treilea la Flushing Meadows, egalându-şi cea mai bună performanţă a sa la US Open (2009).

Sorana Cîrstea şi-a asigurat 100.000 de dolari şi 70 de puncte WTA, iar următoarea adversară va fi o britanică, Johanna Konta, a noua favorită.

În primul tur la US Open se mai regăsesc încă două românce. Mihaela Buzărnescu va avea misiune dificilă cu Sloane Stephens (00:30 ora României), în timp ce Patricia Țig o va avea ca adversară pe japoneza Kurumi Nara (02:00 ora României).

Citește și: Carla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu cancer. Vezi anunțul tenismenei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS