13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCarla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu cancer. Vezi anunțul tenismenei!

Carla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu cancer. Vezi anunțul tenismenei!

Din păcate, o veste tristă la nivelul tenisului mondial. Sportiva Carla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic. Aceasta va trebui să urmeze chimioterapie în următoarele șase luni, informeayă publicația spaniolă Marca.

„Rezultatele clinice au confirmat apariția limfomului Hodgkin în corpul meu. Echipa medicală mi-a spus că detectarea este precoce, proliferarea sa este vindecabilă și de dimensiuni reduse. Reacția va fi imediată: voi urma un tratament de chimioterapie pentru următoarele șase luni”, a anuntat jucătoarea spaniolă.

Sportiva de pe locul 71 WTA plănuia să se retragă după acest sezon și, cel mai probabil, nu va mai juca tenis la nivel profesionist. Ea nu a mai evoluat de la turneul de la Doha, din febriarie. 

„Singurul obiectiv pe care îl am în acest moment este să urmez sfatul medicilor zilnic, lăsând orice altceva pe planul doi”, a adăugat Suarez Navarro.

În cariera ei, Carla Suarez Navarro a câștigat la simplu două turnee, la Doha – 2016 și Oeiras – 2014. De asemenea, a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami și Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei spaniole a fost locul 6 WTA, în 2015.

La grand slam-uri, ea a jucat în sferturi de mai multe ori, la Australian Open, Roland Garros și US Open, iar la Wimbledon a atins faza optimilor de finală.

Citește și: Jaqueline Cristian s-a distrat cu Marcinkevica şi va juca în turul 3 la Praga

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS