14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep: „M-am simțit foarte bine să fiu din nou pe teren”

Simona Halep: „M-am simțit foarte bine să fiu din nou pe teren”

Simona Halep (2 WTA) a oferit primele declarații după ce a câștigat turneul WTA de la Praga. Triumfătoare în finala disputată în fața Elisei Mertens (23 WTA), scor 6-2, 7-5, românca a comentat victoria și parcursul de la turneul din Republica Cehă, în cadrul festivității de premiere de la finalul partidei.

„Vreau să vă mulțumesc tuturor că ați venit astăzi să ne susțineți, chiar apreciez asta. Vreau să îi mulțumesc lui David (n.r. David Trunda, directorul turneului) pentru o săptămână grozavă, ai reușit să ne faci să ne simțim foarte în siguranță, chiar dacă m-am plictisit foarte tare în cameră timp de 10 zile. A fost o săptămână foarte bună. Vreau să mulțumesc WTA și tuturor sponsorilor pentru că au făcut posibil ca acest turneu să se dispute. După o pauză atât de lungă, m-am simțit foarte bine să fiu din nou pe teren. Am mai fost la turneul de la Praga acum 15 ani, dar nu îmi aminteam cum a fost. Sunt fericită că am câștigat acest turneu. Mă simt grozav, vă mulțumesc și sper ca în viitor să mă întorc aici!”, a declarat noua campioană de la Praga

O mică baie în Vltava

Simona a cucerit titlul de la WTA Praga, apoi și-a respectat promisiunea făcută înainte de turneu. Aceasta a făcut baie în râul care străbate capitala Cehiei.

„Am promis ieri că o să sar în apă dacă voi câștiga, așa că…”, a postat Simona pe un site de socializare, alături de o imagine sugestivă, în care apare cu echipamentul ud. Abia ieșise din Vltava și zâmbea fericită și un pic înfrigurată. Numărul 2 mondial a făcut semnul victoriei și din apă, bucurie deplină după succesul obținut în turneul de la Praga.

„Primele două meciuri au fost mult mai strânse”

Artemon Apostu-Efremov (41 de ani), unul dintre antrenorii Simonei Halep (28 de ani, 2 WTA), a analizat parcursul încheiat cu trofeul de la WTA Praga. Simona s-a impus în două seturi în finală în fața Elisei Mertens, scor 6-2, 7-5, iar Artemon a subliniat faptul că Simona a crescut foarte mult de la primul meci, disputat cu Polona Hercog (46 WTA), până în ultimul act al competiției.

„A fost o săptămână foarte dificilă, să reiei ritmul de turnee nu este niciodată ușor, mai ales după 5 luni de pauză, dar Simona și-a găsit din ce în ce mai bine nivelul, de la zi la zi. A avut puterea să lupte atunci când lucrurile au fost dificile și de aceea este o mare campioană. Problema e că în timpul turneului nu se pot face foarte multe, atunci îmbunătățirile se văd de la meci la meci, dar nu sunt atât de mari. E important că a reușit să gestioneze situația și fără să îi meargă atât de bine serviciul. Chiar dacă i-a fost mai greu și au fost momente de frustrare, până la urmă a avut puterea să ducă meciurile la bun sfârșit. Primele două meciuri au fost mult mai strânse, mai chinuite, apoi și-a găsit mai ușor ritmul, mai des reperele, și a reușit să se impună mai clar”, a spus antrenorul Simonei pentru digisport.

Niculescu: „Mă bucur că am făcut pasul și am venit aici”

Monica Niculescu și Raluca Olaru au pierdut în finala de dublu a turneului de la Praga, însă eșecul nu le-a deranjat foarte tare. Monica se bucură că a putut să participe la turneul de la Praga, primul pentru ea în timpul pandemiei, în timp ce Raluca Olaru este mulţumită că a reuşit să pună în practică tot ce a pregătit în perioada pandemiei.

„Am fost ultima echipă intrată la dublu, iar după ce s-a făcut tabloul am fost favorite. Primul meci a fost infernal, după atâta pauză nu mai nimeream terenul. Dar a fost foarte bine, în semifinale am jucat super. După atâta timp, mi-a plăcut foarte mult să joc dublu cu o româncă, să comunic. Astăzi am fost puțin obosite, ieri am terminat târziu. Ne-am trezit la 6.45 dimineața, trebuia să fim puțin mai fresh, dar din păcate nu s-a întâmplat. Per total m-am simțit foarte bine aici, mă bucur că am venit. Inițial nu voiam să vin aici, îmi era teamă. La Palermo nu m-am dus pentru că îmi era teamă să zbor. Mă bucur că am făcut pasul și am venit aici. În America nu plec, o să stau în Europa și o să joc dublu”, a spus Monica Niculescu la finalul turneului.

Olaru: „Voi merge la US Open

„Mi-aş fi dorit un alt final al unei săptămâni de altfel foarte bune. Din păcate, doar atât am reuşit aici. Cum a zis şi Moni, ne-am resimţit puţin amândouă, nu am reuşit să avem aceeaşi energie pe teren ca la meciurile anterioare, iar cu adversarele din finală trebuia să fim sprintene, rapide. Ele şi-au făcut treaba perfect şi au câştigat. Acum, plec din Praga bucuroasă şi cu multe amintiri plăcute. E foarte frumos să simţi un meci, să treci prin momentele grele, iar apoi să le depăşeşti. Până la urmă, pentru asta m-am antrenat atâtea luni şi mă bucur că am putut pune în practică tot ce am lucrat. Mă voi întoarce acasă acum pentru o săptămână, apoi voi merge la US Open”, a adăugat Raluca Olaru.

Citeşte şi: Irina Begu a urcat 12 poziţii în clasamentul WTA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS