10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRevenire în stil de mare campioană. Simona Halep, în sferturi la Praga

Revenire în stil de mare campioană. Simona Halep, în sferturi la Praga

Simona Halep este în sferturi la Praga! Românca a reușit o nouă victorie grea, în trei seturi, de data aceasta cu Barbora Krejcikova. A fost 3-6, 7-5, 6-2 pentru campioana noastră, care a reușit să revină în meci după un prim set modest.

Meciul practic a început cu patru break-uri, câte două de fiecare jucătoare. Simona nu și-a regăsit deloc jocul pe parcursul primului set, pe care l-a cedat în cele din urmă cu 6-3. În actul secund, Halep s-a ambiționat și a reintrat în meci. Chiar dacă a făcut destul de multe duble greșeli, aceasta a compensat cu câțiva ași, veniți la momentul potrivit. Break-urile s-au ținut în continuare lanț, diferența de trei game-uri în favoarea româncei a dispărut, iar setul a intrat în prelungiri. La 5-5, Halep a făcut două game-uri excelente și a trimis meciul în decisiv (7-5).

În actul al treilea, ultimul al meciului, Simona a făcut legea. Chiar dacă Krejcikova a pornit ca din „pușcă” și a condus cu 2-0, campioana de la Wimbledon a luat șase game-uri la rând și a închis meciul cu un 6-2 clar.

În sferturile competiției, Simona se va duela cu Magdalena Frech, din Polonia, sportivă care a eliminat-o pe Gabriela Ruse în 16-imile de finală.

Pe tabloul de la Praga se mai regăsesc și Irina Begu și Ana Bogdan. Prima dintre ele se va duela astăzi, după ora 20.30, cu elvețianca Leonie Kung, în timp ce Ana va juca vineri, în sferturi, contra cehoaicei Kristyna Plișkova.

Niculescu și Olaru, în semifinale la dublu

Perechea alcătuită din jucătoarele române de tenis Monica Niculescu şi Raluca Olaru s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Praga. Cele două românce au trecut cu scorul de 6-2, 6-1 de cuplul Lidia Morozova (Belarus)/Iana Sizikova (Rusia).

Niculescu şi Olaru s-au impus în 62 de minute, în care adversarele au comis 9 duble greşeli. 

Monica Niculescu şi Raluca Olaru, favoritele numărul patru, vor juca în penultimul act contra învingătoarelor dintre Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova (Cehia/N.1) şi Veronika Kudermetova/Anastasia Pavliucenkova (Rusia).

Monica şi Raluca şi-au asigurat un cec de 3.230 dolari şi 110 puncte WTA la dublu.

Citește și: Ana Bogdan s-a calificat în sferturi la Praga fără să joace în optimi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS