17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu şi Sorana Cîrstea au dezamăgit la Palermo. Ţig va juca astăzi

Irina Begu şi Sorana Cîrstea au dezamăgit la Palermo. Ţig va juca astăzi

Turneul de la Palermo pare să nu le priască sportivelor din România. Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Ana Bogdan au pierdut chiar din primul tur al competiţiei şi astfel au părăsit prematur cel dintâi turneu care se desfăşoară în circuitul WTA după întreruperea sezonului din cauza pandemiei.

Irina Begu a fost învinsă de germanca Laura Siegemund cu 6-3, 6-4. Siegemund (65 WTA) s-a impus după o oră şi 50 de minute, la capătul unui meci în care Begu (81 WTA) a comis multe erori neforţate (7 duble greşeli). Siegemund are acum 3-1 în meciurile directe cu Begu, pe care a mai învins-o în 2015 la Charleston, cu 6-2, 7-6 (5) în primul tur, şi anul trecut la Bucureşti, cu 7-5, 6-2, în sferturi. Irina a reuşit singurul succes în 2016, în primul tur la Indan Wells, cu 3-6, 6-4, 6-4.

Begu va primi pentru evoluţia sa un cec de 1.855 de euro şi un punct WTA.

Irina Begu va continua la dublu, unde face pereche cu Gabriela Ruse. Cele două vor juca în prima rundă cu olandezele Bibiane Schoofs/Rosalie van der Hoek.

Duel intens în primul tur pentru Sorana

O altă tenismenă română, Sorana Cîrstea, a pierdut, la rândul ei, partida disputată în compania italiencei Sara Errani. A fost 7-5, 1-6, 6-4, la capătul unui meci disputat, care a durat aproape trei ore de joc (2 h 57 min).

Errani (169 WTA) a început mai bine şi a condus cu 4-1 în primul set, dar Cîrstea (75 WTA) a reuşit să revină şi a egalat la cinci. Însă, şi-a pierdut imediat serviciul, iar italianca a închis setul la 7-5.

Cîrstea a dominat clar actul secund, adjudecat cu 6-1, şi a început bine şi decisivul, conducând cu 2-0. Errani a revenit şi a luat patru ghemuri consecutive, Cîrstea a egalat, 4-4, dar italianca a înclinat balanţa pe final, câştigând cu 6-4.

Errani are acum 6-2 în meciurile directe, după ce Cîrstea se impusese în precedenta partidă, în optimi la Dubai, în 2014.

Sorana Cîrstea va primi pentru evoluţia sa un cec de 1.855 de euro şi un punct WTA.

Elena Bogdan out la dublu, Laura Paar continuă

Perechea formată din jucătoarea română de tenis Elena Bogdan şi unguroaica Reka-Luca Jani a fost învinsă de cuplul Ulrikke Eikeri (Norvegia)/Elixane Lechemia (Franţa) cu 6-3, 6-2, luni, în prima rundă a probei de dublu de la Palermo. Bogdan şi Jani s-au înclinat după o oră şi 11 minute.

Chiar dacă a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de rusoaica Liudmila Samsonova (117 WTA), scorul cu 6-2, 7-6 (9), Laura Paar va continua la dublu. Aceasta o va avea ca parteneră pe germanca Julia Wachaczyk, urmând să joace împotriva principalelor favorite, spaniolele Georgina Garcia-Perez/Sara Sorribes-Tormo.

Citeşte şi: Ciclism / Etapa din Danemarca a Turului Franţei a fost amânată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS