8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRoger Federer: Îmi lipseşte turneul de la Wimbledon

Roger Federer: Îmi lipseşte turneul de la Wimbledon

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer a recunoscut, luni, că îi lipseşte turneul de la Wimbledon, după ce competiţia londoneză de Mare Şlem a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.

Operat de două ori la genunchi în prima parte a anului 2020, elveţianul cu 20 de trofee de Mare Slem în palmares a anunţat că va reveni în circuit abia în 2021.

„Este un an cu adevărat special până acum. Ultimul meu meci a fost în Africa de Sud cu Rafa (Nadal, la Cape Town în februarie). Am jucat Openul Australiei, iar apoi au urmat două operaţii, cârje în timpul recuperării. Acum, nu mai este Wimbledon (programat iniţial între 29 iunie şi 12 iulie), nu mai sunt Jocuri Olimpice, dar este coronavirus, izolare, interdicţie de călătorie”, a spus Roger Federer, citat de Agerpres.

„Îmi doresc să pot juca la Wimbledon 2021”

„Personal, a fost plăcut să rămân în acelaşi loc o perioadă atât de lungă. Nu am mai trăit asta de 20 de ani. Dar, bineînţeles că Wimbledon îmi lipseşte, bineînţeles că aş fi vrut să joc în acest moment, să fiu pe terenul central pentru două săptămâni. Desigur, unul din marile mele obiective este să pot juca anul viitor la Wimbledon, iar pentru acest lucru fac recuperare în fiecare zi, mă antrenez şi urmez un program de pregătire fizică de 20 de săptămâni anul acesta”, a mai spus Federer.

„Wimbledon mi-a dat totul şi privesc cu 17 ani în urmă, când a început totul pentru mine, mai precis pe 6 iulie 2003, când am câştigat primul din cele opt titluri pe iarba britanică”, a încheiat elveţianul.

Citeşte şi: Simona Halep și Horia Tecău, învingători în meciul demonstrativ de dublu de la Winners Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS