6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisHoria Tecău: Va fi foarte ciudat să particip la meciuri oficiale fără spectatori

Horia Tecău: Va fi foarte ciudat să particip la meciuri oficiale fără spectatori

Horia Tecau a reluat antrenamentele, însă momentan se concentrează doar pe pregătirea fizică. Horia nu este foarte încântat de măsurile care se impun pentru reluarea turneelor de tenis și nu se grăbește să revină pe teren. Tenismenul român este cel mai deranjat de faptul că va fi nevoit să joace fără spectatori în tribune.

„Antrenamentele au nivel de joacă, de plăcere. Intru în activitate treptat. Vreau mai mult să simt mingea, să mă acomodez cu mișcarea în teren. Cred că asta e cea mai dificilă parte, trebuie lucrat în zona musculară foarte mult după această pauză. Am improvizat antrenamente, dar jocul de tenis nu am reușit să îl reproduc în niciun fel și din această cauză mă antrenez treptat. Înțeleg și acest lucru, eu pot să îmi fac antrenamentele și jucând singur. Lucrez mai mult la jocul meu, iar când vom reveni din nou ca o echipă de dublu, vom lucra la conexiunea noastră.

Mi-ar fi foarte greu după atâția ani în care nu am mai jucat. Nu știu unde aș fi în clasament dacă aș reveni la simplu. Treptat se va relua și la dublu și vom reveni cu mai multă plăcere și, bineînteles, vor veni din nou obiectivele, dorințele de a câștiga titluri de Grand Slam, de a ne califica la Olimpiadă și cu siguranță vom intra în ritmul normal. Turneele știu că se vor organiza fără spectatori, ceea ce e puțin trist pentru mine. Nu am jucat niciodată fără, va fi foarte ciudat să particip la meciuri oficiale și să nu fie nimeni în tribună. Aproape că îmi doresc să înceapă circuitul când totul va fi normal”, a spus Horia Tecău pentru Prox.

Refacerea fizică, obiectivul principal din 2020

Tenismenul consideră că măsurile de prevenire sunt foarte dure și incomode pentru un sportiv. De asemenea, Horia a menționat și care sunt obiectivele sale pentru jumătatea a doua de an.

Sunt niște măsuri dificile, să stai numai în hotel. Am înțeles că ai voie să ai o singură persoană în staf. Sunt norme dure, nu avem voie în vestiar, la sala de forță. Nu am pățit niciodată și înca mă gândesc cum va fi. Pentru o parte din jucători e o oportunitate să reintre în competiție, chiar dacă mie mi-ar plăcea ca această revenire să se întâmple pentru toată lumea în același timp și cu spectatori. O pauză fără tenis nu e chiar atât de gravă acum.

Am încercat să alerg cu mască și a fost oribil, nu puteam să respir. Port masca atunci când intru în supermarket sau într-un loc închis, dar încerc să stau fără și să îmi trăiesc viața cât se poate de normal. Obiectivul din acest an este refacerea fizică, odihna din toate punctele de vedere”, a încheiat Horia Tecău.

Citește și: Thiem – Krajinovic, finala de la Adria Tour. Nole, în lacrimi după eliminare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS