14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisBoris Becker: Copiii sunt viitorul nostru

Boris Becker: Copiii sunt viitorul nostru

Fostul mare tenismen Boris Becker a analizat modul în care pauza forţată din circuitul profesionist, generată de pandemia de coronavirus, va afecta acest sport. Acesta a afirmat că este momentul ca generaţia mai tânără să facă un pas înainte.

„Doar din cauza presiunii adăugate, jucătorii mai în vârstă vor suferi mai mult, pentru că au pierdut un an. Ştim că talentul lui Roger Federer sfidează orice logică, dar anul viitor va împlini 40 de ani”, a precizat Becker în declaraţiile date publicităţii de Academia Laureus.

„Cei trei mari campioni au câştigat totul, de mai multe ori. Cred că este timpul ca tânăra generaţie să facă un pas înainte. Cel mai bun dintre ei în ultimii doi ani a fost Dominic Thiem. A ajuns în trei finale majore şi a jucat foarte bine împotriva lui Novak, pierzând în cinci seturi la Melbourne. Îmi place foarte mult Stefanos Tsitsipas, felul în care se exprimă pe teren şi în afara acestuia, precum şi pentru modul în care joacă. De asemenea, mă încântă și Sacha Zverev. A ajuns în semifinală la Melbourne şi are doar 22 de ani. Are, aşadar, o carieră lungă înaintea sa. Există şi alţi jucători mai tineri, care sunt fascinanţi”, a adăugat Boris.

„Serena va reuşi să ajungă la 24 de titluri”

El s-a declarat, totodată, convins că americanca Serena Williams va reuşi să o egaleze pe legendara jucătoare australiană Margaret Court în privinţa numărului de titluri de Mare Şlem.

„Sunt sigur că Serena va reuşi să ajungă la 24 de titluri. Cred că acesta este motivul pentru care joacă în continuare. Ea este un model de urmat pentru toate mamele care sunt implicate profesional în sport”, a declarat germanul.

Boris Becker consideră, pe de altă parte, că rolul sportului este mai important ca niciodată. „Copiii sunt viitorul nostru. Mai mult ca niciodată, cred cu fermitate că sportul are puterea de a schimba lumea. Fie prin proiecte în Africa sau vorbind cu proprii copii despre importanţa sportului şi un mod bun de viaţă. Acest lucru este mai important ca niciodată”, a încheiat Becker.

Citește și / Novak Djokovic: Cred că pot să dobor recordul de Slam-uri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS