9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIndian Wells, posibila viitoare „gazdă” pentru US Open

Indian Wells, posibila viitoare „gazdă” pentru US Open

Federaţia americană de tenis (USTA) studiază mai multe posibilităţi pentru ca US Open, al patrulea Grand Slam al anului, să se poată desfăşura în 2020.

Varianta principală avută în vedere este ca turneul să se ţină la Flushing Meadows, la datele stabilite, 24 august – 13 septembrie, cel mai probabil fără spectatori. Însă, noul director executiv al USTA, Michael Dowse, nu exlude posibilitatea ca turneul să fie mutat la Indian Wells Tennis Garden, în California. Turneul de la Indian Wells a fost prima competiţie de tenis care nu s-a desfăşurat după ce coronavirusul a început să se răspândească în lume.

„Cu toții ne dorim ca US Open să se desfăşoare”

Dowse vorbeşte acum de o mutare a US Open în sudul SUA, în luna noiembrie. Cu toate acestea, nu a fost luată nicio decizie oficială cu privire la Indian Wells, a spus Dowse.

„Vom afla mult mai multe în iunie. Orice decizie luăm trebuie să o facem împreună cu proprietarii Indian Wells, cu ATP şi WTA. Cu toții ne dorim ca US Open să se desfăşoare şi suntem pregătiţi să ajutăm cu testarea pentru coronavirus şi să ajutăm jucătorii să intre şi să iasă din ţară”, a adăugat el.

Indian Wells Tennis Garden oferă toate condiţiile organizării unui Grand Slam. Arena centrală, cu 16.000 de locuri, este a doua din lume din punct de vedere al capacităţii, după terenul Arthur Ashe, de la New York. În plus, în California s-ar putea ridica în curând restricţiile impuse după pandemia de coronavirus, iar şansele ca turneul să se organizeze cu spectatori, în noiembrie, ar fi mai mari.

Toate competiţiile din circuitele ATP şi WTA sunt suspendate cel puţin până la 13 iulie. Turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, programat iniţial între 24 mai şi 7 iunie, a fost amânat pentru 20 septembrie – 4 octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, și Wimbledon-ul a fost anulat.

Citește și / Dominic Thiem: Ar fi mai bine ca sezonul să se reia în 2021

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS