11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep, la 10 ani de la prima finală WTA: Îmi e dor de acele zile

Simona Halep, la 10 ani de la prima finală WTA: Îmi e dor de acele zile

Simona Halep (locul 2 WTA) disputa în urmă cu zece ani, pe 1 martie 2010, prima ei finală WTA din carieră, la Fes (Maroc).

Românca avea atunci 18 ani, se afla pe locul 143 WTA și era doar pentru a treia oară pe tabloul principal al unei competiții WTA. A pierdut însă în finală în fața jucătoarei Iveta Benesova, scor 4-6, 2-6. Aceasta își amintește acum perfect sentimentele care au încercat-o la acea vreme.

„Îmi aduc aminte de meciurile de la Fes, aveam emoții mari. Benesova a meritat atunci victoria. Anul următor, în finala cu Brianti nu am putut să joc mai deloc din cauza tracului emoțional. Dar chiar și așa m-am bucurat de fiecare clipă petrecută la acel turneu. Oamenii au fost simpatici și mereu s-au purtat frumos cu mine. M-am simțit în largul meu la acel turneu și pot să spun că îmi e dor de acele zile”, a spus Simona Halep, pentru tiebreak.ro.

La zece ani distanță de la acea finală, Simona Halep știe ce ar schimba la ea dacă s-ar întoarce în timp. Totodată, aceasta este convinsă că două lucruri au rămas neschimbate: pasiunea pentru tenis și dorința de a câștiga.

„Dacă aș putea să schimb ceva legat de acea finală, ar fi să o joc fără emoții negative. Peste ani am învățat mult din acele momente și cu siguranță m-au ajutat în carieră. Pasiunea mea pentru tenis a rămas neschimbată! La fel și competivitatea. Sunt încă la fel de competitivă și am aceeași dorință de victorie!”, a mai spus Simona Halep.

Simona Halep a câștigat până în prezent nu mai puțin de 20 de titluri WTA, printre care se numără și două trofee de Grand Slam: Roland Garros, în 2018, și Wimbledon, în 2019.

Citește și/ LeBron James: Sezonul de NBA nu trebuie anulat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS