8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTurneul de la Roland Garros, decalat din nou. Vezi când va debuta!

Turneul de la Roland Garros, decalat din nou. Vezi când va debuta!

Turneul de tenis de la Roland Garros, singurul de Mare Slem care se dispută pe zgură, va fi decalat cu încă o săptămână. Acesta urmează să debuteze pe 27 septembrie.

Prevăzut iniţial între 18 mai şi 7 iunie, turneul parizian a fost amânat într-o primă fază pentru perioada 20 septembrie – 4 octombrie de către responsabilii Federaţiei franceze de tenis (FFT), din cauza pandemiei de coronavirus. De această dată, hotărârea de amânare cu o săptămână suplimentară s-a luat de comun acord cu ATP şi WTA. Această decizie a fost luată pentru a se permite includerea a două turnee între US Open (31 august – 13 septembrie) şi Roland Garros (27 septembrie – 11 octombrie), în calendarul care este pe punctul de a fi stabilit de responsabilii celor două circuite.

Este vorba de două turnee pe zgură, de categoria Masters 1.000, care urmează să fie incluse între cele două competiţii de Grand Slam.

Această săptămână suplimentară va permite, totodată, disputarea calificărilor pentru Roland Garros, care nu fuseseră prevăzute iniţial de organizatori.

Aceste noi date depind însă, în primul rând, de evoluţia pandemiei de coronavirus.

Citește și / Ionuț Stroe: Dorim testarea sportivilor la momentul intrării în bazele sportive

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS